avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvarea unei firme cu datorii catre alte firme
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvarea unei firme cu datorii catre alte firme

Buna ziua.

Ma numesc Stefan si sunt administratorul unei SRL care are activitatea suspendata de aproximativ 2 ani. Cu putin timp in urma am primit o scrisoare de la stat ca se va disolva firma din cauza cu nu are sediu (sa terminat contractul de comodat unde am avut sediul firmei). Datorii catre stat are firma 760 ron pe care intentionez sa le platesc, dar problema este ca firma are datorii catre alte firme. Intrebarea mea este daca statul va desfinta firma sau nu daca are datorii catre alte firme, si daca are datorii catre buget. Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Stefan99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:06, 28 Noiembrie 2011
Se poate efectua dizolvarea firmei, dar, avand in vedere existenta datoriilor, se va numi un lichidator care fie va solicita intrarea firmei in insolventa in situatia in care datoriile nu se pot achita, fie va efectua o lichidare prin Registrul Comertului in situatia in care se platesc toate datoriile si se poate intocmi un bilant de lichidare ( pe zero) si se poate obtine un certificat fiscal fara datorii la bugetul consolidat.

av. Bostina

Intrebarea mea este daca statul va desfinta firma sau nu daca are datorii catre alte firme, si daca are datorii catre buget

Dizolvare , Lichidare , Radiere - sunt cele 3 etape pentru inchiderea unei soc comerciale
Dizolvarea este doar prima etapa si o poate cere orice persoana interesata in conformitate cu prevederile art 237 din lege 31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme in insolventa dorela dorela Cum se poate scade din evidentele primariei o societate comerciala,care nu m-ai functioneaza, nu m-ai exista; este lichidata sau in insolventa, (acest lucru ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma edusa edusa ce implica o dizolvare de firma?? daca firma are datorii ce se-ntampla cu ele? cum este mai eficient radierea sau dizolvarea? (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)