avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Implicatii radiere firma de catre CCI
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Implicatii radiere firma de catre CCI

Buna ziua
Am o firma pe care nu am emis niciodata vreo factura, dar am inregistrat cheltuieli. Am depus bilanturile la timp, dar am omis sa prelungesc contractul de comodat pentru sediu astfel incat, acum sunt citat in vederea radierii societatii.
Intrebare: daca las radierea sa decurga de la sine, exista riscul de a ma trezi cu ANAF-ul pe cap? Mentionez ca am platit in termen impozitul forfetar si nu am nici-un fel de datorii la buget.
Dupa ce se pronunta radierea, eu trebuie sa mai fac ceva in afara de inchiderea contului la banca?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Late edit
Scuze, in titlu am scris CCI in loc de Registrul Comertului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Mario123, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:18, 14 Noiembrie 2011
Daca nu aveti datorii la Administratia Financiara nu exista riscul despre care vorbiti. Dupa radiere nu mai puteti inchide contul la banca deoarece la acel moment societatea nu va mai exista , isi pierde personalitatea juridica, iar dvs nu mai aveti nicio calitate pentru a inchide contul. Puteti inchide contul inainte de radiere.

av. Bostina Elena
Multumesc pentru raspuns.
Ce se intampla atunci cand firma are o gramada de datorii la stat?
in conformitate cu prevederile legale - lege 31/1990 , dupa ramanerea definitiva a hotararii de dizolvare
- asociatii trebuie sa numeasca un lichidator
- in caz contrar , ANAF v-a cere ORC numirea unui lichidator
cos_ionel a scris:

Ce se intampla atunci cand firma are o gramada de datorii la stat?

Daca suma datoriilor catre AFP este de 45.000 lei afunci vor deschide procedura insolventei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare sc vidiva vidiva buna ziua, o sc a functionat din 1995 pana in 2004 . din 2004 nu s-a mai depus nici-o declaratie si nici bilant . in 2004 nu avea datorii la stat(am verificat ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)