avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... DIZOLVARE FIRMA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

DIZOLVARE FIRMA

ce implica o dizolvare de firma?? daca firma are datorii ce se-ntampla cu ele? cum este mai eficient radierea sau dizolvarea?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 16:06, 23 Noiembrie 2011
Daca o firma are datorii, catre bugetul statului sau orice alt creditor, care nu pot fi acoperite prin valorificarea activelor, inseamna ca firma este in stare de insolventa.
Lichidarea unei firme insolventa este reglementata de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Legea obliga reprezentantii firmelor care nu pot face fata datoriilor curente, ca "in termen de 30 de zile de la constatarea starii de insolventa, sa adreseze tribunalului in a carui raza isi are sediul, o cerere de declansare a procedurii insolventei."
nu as putea sa radiez firma?
Dizolvare - Lichidare - Radiere
sunt in ordine cele 3 etape pentru "desfiintarea" unei societati comerciale !
- daca pasivul (datoriile) pot fi acoperite/achitate - procedura se desfasoara in conformitate cu prevederile legii 31/1990
- daca nu - soc trebuie sa ceara deschiderea procedurii de insolventa reglementata de legea 85/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Inchidere societate comerciale vest vest Buna ziua . Doresc sa stiu cum pot inchide societatea comerciala in conditiile in care nu mai detine nici un activ ,nu are datorii la stat sau terti ,doar la ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara - lichidare judiciara ENGFULL ENGFULL se poate cere lichidarea voluntara .... ce reprezinta in fapt aceasta procedura si ce etape trebuiesc parcurse lichidarea voluntara se confunda cu cererea ... (vezi toată discuția)