avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere societate comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere societate comerciale

Buna ziua .
Doresc sa stiu cum pot inchide societatea comerciala in conditiile in care nu mai detine nici un activ ,nu are datorii la stat sau terti ,doar la asociatul unic si nu mai desfasoara nici o activitate.Exista vreo procedura mai simpla de dizolvare /si lichidare voluntara a societatii ?Cat sunt taxele la ORC si cat dureaza ca timp?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:37, 2 Iunie 2011
2 etape dizolvare si radiere, pentru etapa a 2 bilant de lichidare si certificat de atestare fiscala de la fisc ca nu are datorii fata de bugetul de stat, pt. prima etapa de la 200 lei in sus, pentru et. a 2-a in jur de 200 lei.
Multumesc .
TOT LA LICHIDARE AJUNGETI
asa ca trebuie facuta cerere de insolventa si toata procedura
Am si eu o intrebare pentru ce sa ceara insolventa societatii?
A nu se face confuzia intre lichidator si lichidator judiciar...Activitatea unuia este reglementata de legea nr.31/1990 a societatilor comerciale, celalalt de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Ceea ce au in comun este faptul ca si unul si altul trebuie sa fie pe lista UNPIR.
Insolventa in acceptiunea Legii 85/2006 este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide si exigibile. Din descrierea de mai sus societatea nu este in insolventa si se poate initia actiunea de dizolvare-radiere fara lichidare in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Durata pentru prima etapa ar fi de circa 50 de zile de la depunerea actelor iar pentru etapa a doua inca 5 zile. Inainte de a demara acesta actiune va recomand sa faceti o vizita la ANAF pentru a vedea ce datorii are societatea, deoarece pentru radiere veti avea nevoie de un certificat de atestare fiscala din care sa rezulte ca nu aveti datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara - lichidare judiciara ENGFULL ENGFULL se poate cere lichidarea voluntara .... ce reprezinta in fapt aceasta procedura si ce etape trebuiesc parcurse lichidarea voluntara se confunda cu cererea ... (vezi toată discuția)
Radiere srl puisorul puisorul Buna ziua Stie cineva cat costa procedura de dizolvare si radiere a unei societati comerciale? SRL are administrator unic si nu are datorii la ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)