avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firme in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firme in insolventa

Cum se poate scade din evidentele primariei o societate comerciala,care nu m-ai functioneaza, nu m-ai exista; este lichidata sau in insolventa, (acest lucru reiese si din adresa Registrului comertului ca este in insolventa, sau lichidata),dar nu am incheiere judecatorului in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Bostina Elena , Avocat 18:16, 24 Noiembrie 2011
Ce anume scrie in adresa Registrului Comertului ca este in insolventa sau ca deja este lichidata?
Pentru ca sunt doua lucruri diferite.
Daca este in insolventa ar trebui sa va inscrieti la masa credala.
Firma este sub incidenta Legii 85/2006, dizolvare judiciara, cf art 237 din legea 31/1990.
Daca Registrul Comertului v-a comunicat faptul ca firma este in insolventa inseamna ca pe rolul Tribunalului in a carui raza teritoriala se afla sediul firmei exista dosarul de insolventa al firmei. Puteti verifica existenta dosarului si stadiul acestuia intrand pe www.portal.just.ro. Daca dosarul exista va trebui sa asteptati sentinta de inchidere a procedurii si pe baza ei firma va fi radiata atat de la Registrul Comertului cat si de la Administratia Financiara.

Daca nu exista dosar pe rolul Tribunalului atunci solicitati Registrului Comertului numirea unui lichidator ( puteti solicita si dvs numirea unui anumit lichidator) si acesta se va ocupa de lichidarea si radierea firmei.

Daca doriti amanunte ma puteti contacta.

av, lichidator Elena Bostina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii administrator dupa decesul asociatului unic Tyna_ Tyna_ Dupa decesul asociatului unic al unei societati comerciale m-ar interesa care sunt obligatiile administratorului firmei? Firma are datorii atat la stat cat si ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la o societate radiata georgelgica georgelgica Am doua BO emise de o societate comerciala care a depus cerere de radiere in urma cu 1 luna de zile. Scadenta celor doua BO e peste 2 saptamani. Care e ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)