avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune tata

Buna ziua,
Doresc sa deschid succesiunea dupa tatal meu care a decedat acum un an.Mi s-a spus ca la notar trebuie sa ma prezint cu anexa 23 si 24 de la Starea Civila .Deoarece eu locuiesc in Timisoara iar tatal meu a avut ultimul domiciliu in Craiova, va rog sa-mi spuneti cum pot obtine aceste anexe fara a ma prezenta personal la Primaria din Craiova?
Cel mai recent răspuns: geo6004 , utilizator 21:58, 4 Mai 2011
Inteleg ca tatal dvs. a avut ultimul domiciliu in Craiova iar dvs.nu va puteti deplasa sa luati anexa ....... Sa stiti ca dezbaterea mostenirii se face numai acolo unde defunctul a avut ultimul domiciliu, deci la Craiova, astfel ca nu vad la ce va trebuie anexa, dvs. fiind in Timisoara. Pe de alta parte, starea civila trimite aceste anexe la diversi notari din judet pt. deschiderea succesiunii, astfel ca trebuie sa va interesati daca si la ce notar a fost trimisa anexa pt. a vedea cum sa procedati mai departe. Cu stima, actb
Multumesc pt timpul acordat! Am luat legatura cu un notar din Craiova si acesta mi-a spus ca trebuie sa ma prezint cu cele doua anexe la el in momentul in care deschid succesiunea.Am aflat ca una din ele este Certificatul fiscal si sunt pe drumul cel bun,astfel incat il voi obtine in curand.Nu stiu ce reprezinta celalalta anexa de care nu stie nimeni de la Starea Civila (anexa 23?) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune tata geo6004 geo6004 Buna ziua, Tatal meu a decedat in 21.05.2010.Am Declarat la noatarul de pe raza domiciliului meu de resedinta acordul pt.suucesiune in termenul de 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara certificat de deces in original- cum putem dezbate succesiunea? Marinescudaniela Marinescudaniela Buna ziua, Am ramas in 2014 cu o situatie nerezolvata. Tatal meu a decedat in februarie 2014. Acesta s-a recasatorit dupa moartea mamei, acum 23 de ani, si ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)