avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune respinsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune respinsa

buna ziua,dupa 8 ani de proces,cu recursuri,amanari si rejudecari instanta a pronuntat cauza astfel;se respinge cererea de 'uzucapiune' cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.Asta se intampla pe data de 18 aprilie.Momentan nu am primit nimic de la tribunal.Ce urmeaza?Va rog sa ma ajutati cu orice informatie reala.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 23:07, 7 Mai 2011
Daca ati putea detalia putin speta,se poate sa va dam informatiile cerute.De ce a durat 8 ani? De cand data cladirea? Existau evidente la registrul agricol si fisc?
este vorba de un teren intravilan (gradina).Sora bunicului a vandut cu o chitanta de mana acest teren cu suma de 3000 lei.Cel care a cumparat a platit 1500 lei si nu au fost facute acte.Ulterior au murit si vanzatorul si cumparatorul.Bunicul a mostenit totul inclusiv terenul respectiv pentru care a platit impozit inca din anul 1985.Fiul cumparatorului a folosit acest teren ca fiind a lui.respectivul a deschis proces de uzucapiune in anul 2003.Precizez ca cel care a folosit terenul neplatind impozit pentru el, a vandut acest teren unei persoane care a cumparat casa acestuia.
Putei introduce recurs impotriva hotararii pronuntate in 15 zile de cand v-a fost comunicata. Ceea ce trebuie sa faceti este sa asteptati comunicarea acesteia prin posta la domiciuliul dvs. sau la domiciliul ales pentru perioada procesului.
Din motivarea hotararii veti sti ce, cum si pe ce temei legal sa va intocmiti recursul. Puteti declara recurs si inainte de primirea hotararii, precizand instantei ca veti depune motivele de recurs la primirea hotararii. Recursul il veti depune la instanta care a dat hotararea pe care doriti sa o atacati.
kike a scris:

Fiul cumparatorului a folosit acest teren ca fiind a lui.respectivul a deschis proces de uzucapiune in anul 2003.Precizez ca cel care a folosit terenul neplatind impozit pentru el, a vandut acest teren unei persoane care a cumparat casa acestuia.


In timpul procesului ,fiul cumparatorului de la sora bunicului ,a "vandut' terenul aferent constructiei,corect?
Dvs. sunteti cel care a cumparat dupa anul introducerii actiunii, 2003?
Spuneti-"sora bunicului a vandut cu chitanta de mana
-cel care a cumparat a platit 1500
-bunicul a mostenit tot, inclusiv terenul vandut-?(desi era achitat pe
jumatate si restul pana cand trebuia achitat)
- cand au murit vanzatorul si cumparatorul?
- de cand foloseste fiul cumparatorului terenul?
-tertul care a cumparat pe ce baza a cumparat, ca nu putea sa-i faca acte ,
nefiind proprietar.fiul primului cumparator?

Alte discuții în legătură

Drept civil - vanzare teren de doua ori ileana7 ileana7 Am cumparat un teren extravilat cu antecontract de mana in 2001, cand am platit pretul integral si am primit posesia terenului.Am depus o copie a ... (vezi toată discuția)
Anulare testament doricuta42 doricuta42 Buna ziua Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi. In acest testament ... (vezi toată discuția)
Anulare sentinta definitiva si irevocabila costinico costinico cum poate fi anulata o sentinta definitiva si irevocabila emisa de o instanta locala? poate fi anulata de aceeasi instanta printr-o alta sentinta? (vezi toată discuția)