avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - vanzare teren de doua ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - vanzare teren de doua ori

Am cumparat un teren extravilat cu antecontract de mana in 2001, cand am platit pretul integral si am primit posesia terenului.Am depus o copie a antecontractului la Primarie, platesc impozitul pe teren si-l folosesc continuu din 2001, am rol deschis pe acet teren pe numele meu. In 2010 am solicitat in instanta pronuntarea unei horarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. In timpul procesului, vanzatorul a vandut acelasi teren la o alta persoana cu contract autentic.
Am notat litigiul anterior vanzarii terenului meu cu contract autentic, dar la OCPI s-a omis notarea litigiului si asa s-a vandut terenul fara sarcini.Cei de la OCPI au fost condamnati cu suspendare pentru neglijenta in serviciu.Am formulat si actiune de constatare nulitate la contractul autentificat prin care a fost vandut a doua oara terenul, cumparat de mine in 2001 cu antecontract.
Instanta de fond s-a pronuntat pe dosarul 2 cu obiect constatare nulitate absoluta,petru cauza ilicita,reprezentand fraudarea intereselor mele prin vanzarea terenului, si apoi pe dosarul 1 avand obiect pronuntarea unei hotarar care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, adica desi s-au judecat impreuna le-a respins pe amandoua. Care ar fi ordinea legala de judecata a dosarelor din moment ce ele au fost conexate,iar dosarul cel vechi a avut obiect pronuntarea unei hotarari.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:40, 23 Iunie 2014
si cum s-a pronuntat ?
S-a pronuntat asa: Respinge cererea de constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare autentificat ce neintemeiata.
Respinge cererea de pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentiv de vanzare-cumparare ca neintemeiata. Cu recurs in 15 zile.
ileana7 a scris:

Am depus o copie a antecontractului la Primarie, platesc impozitul pe teren si-l folosesc continuu din 2001, am rol deschis pe acet teren pe numele meu.

Stimat forumist,

Și plăteați impozit fără act translativ de proprietate? Erați trecuți pe rol?

Poate ar fi util să ămuriți și aceste chestiuni.

Cu stimă.
deci instanta s-a pronuntat pe ambele capete in acelasi dosar sa inteleg ?

nu s-a anulat contractul de vanzare-cumparare si astfel s-a respins si cererea dvs de perfectare. dvs trebuie sa faceti recurs acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere eronata litigiu in cartea funciara. Notar Public Natasa Laura Cucu Notar Public Natasa Laura Cucu Trec direct la subiect. Actiune in constatare pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic, pentru ca promitentul-vanzator, dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara vladvlad vladvlad Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Dispozitiile legale. [quot] Art. 1279 alin. 3 N.c.c. ... (3) De asemenea, dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, ... (vezi toată discuția)