avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie nou

Buna ziua,
Am o nelamurire legata de durata preavizului in cazul demisiei. Noile modificari stipuleaza ca ea este de maxim 20 de zile lucratoare pentru functiile de executie si 45 de zile lucratoare pentru functiile de conducere, se stabileste de comun acord cu angajatul la semnarea contractului de munca.
Intrebarea mea e legata de contractele aflate in desfasurare si care au ca durata a preavizului, 15 zile calendaristice. Ramane neschimbata aceasta prevedere?

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:56, 3 Mai 2011
Art.79(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Rezulta ca termenul convenit de 15 zile este legal si poate ramane neschimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cm morys morys Este posibila si legala modificarea termenului de preaviz in cazul demisiei, de la 15 la 25 zile si de la 30 zile calendaristice la 45 zile lucratoare, ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)