avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Angajat la stat si asociat/administrator S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Angajat la stat si asociat/administrator S.R.L.

Permite legislatia ca un asociat sau/si administrator de S.R.L. sa fie angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o firma de stat?
Sunt firme de stat care au specificat in contractul de munca faptul ca nu poti fi angajat daca esti asociat intr-un S.R.L. Este legala aceasta prevedere?
Cel mai recent răspuns: Alexandram6 , utilizator 13:19, 4 Decembrie 2022
Probabil este o specificatie ca nu puteti face acest lucru pentru a nu intra in conflict de interese cu firma la care lucrati. Nu puteti lucra la stat sau la o firma privata si in particular sa fiti administratorul unei firme cu acelasi obiect de activitate. Asta inseamna concurenta neloiala. Le puteti lua clientii. Cel putin.
Buna ziua!
Legislatia permite cumularea celor doua calitati salariat/administrator.
Ceea ce nu permite in cazul dvs. este clauza din contractul de munca. Angajatorul are dreptul sa-si insereze aceasta clauza. Motivul ar fi evitarea concurentei neloiale.
In cazul in care angajatorul v-ar fi dat acordul, puteati cumula cele doua calitati.
Ramane la priceperea dvs. cum ii convingeti sa va dea acordul pentru a ramane si administrator. Le puteti explica, spre ex., ca firmele au obiecte de activitate diferite, sau ca nu aveti voie sa mentionati numele firmei dvs. in relatiile cu clientii lor.
Oricum ar fi, daca ii convingeti, nu este suficient sa scoata acea clauza din contractul de munca. Va recomand sa luati chiar o declaratie expresa in acest sens de la reprezentantul firmei la care vreti sa va angajati. V-ar ajuta enorm in cazul unul eventual litigiu pe tema concurentei neloiale. Cu declaratia respectiva puteti face dovada ca ei v-au dat voie.
Este adevarat , sunt si profesii care se exclud reciproc cu calitatea de administrator, in temeiul legii: functionar public, avocat etc.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna
Ma poate ajuta și pe mine cineva cu o informație.
Sunt angajata intru spital de stat și as dori sa îmi deschid un salon pentru pedichiura unde sa profesez pe lângă serviciu. Oare este posibil ?este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa am, ca angajat intr-o firma, o alta firma cu acelasi domeniu de activitate? ovi_gm ovi_gm Buna ziua, Am cautat mult raspunsuri pe internet la aceasta intrebare si inca nu am gasit un raspuns concret. Datele problemei sunt urmatoarele: sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie. am incheiat un ... Andrabof Andrabof Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am incheiat un contract de munca unei angajate la un salon, insa nu am prevazut in contract nicio clauza de ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala omumaro omumaro Buna ziua, doresc sa aflu mai multe detalii despre concurenta neloiala si anume: Am infiintat un PFA cu activitate principala \"9511 repararea calculatoarelor ... (vezi toată discuția)