avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare S.C
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare S.C

Care este procedura cand se pronunta hotararea de dizolvare de catre instanta? societatea intra in lichidare judiciara iar cei care au bani de recuperat ce demersuri trebuie sa faca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:43, 4 Mai 2011
Dupa ce se pronunta dizolvarea de catre instanta trebuie urmata procedura inscrisa in Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, la art. 237 alin. 6-10. In acest sens daca asociatii/actionari nu desemneaza un lichidator, orice persoana interesata poate sa se adreseze in termenul legal directorului ORCT cu solicitarea de a numi un lichidator de pe lista practicienilor in reorganizare si lichidare in conformitate cu art.2 indice 1 din OUG 116/2009, pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului.
cazul concret: am vandut masina firmei respective cu plata in rate, dupa ce s-a pronuntat dizolvarea ce am de facut pentru a-mi recupera restul de bani sau eventual sa transcriu masina pe numele meu? aici am nelamuriri....Multumesc.
Puteti solicita numirea unui lichidator. Daca a fost deja numit luati legatura cu el pentru a incerca sa va recuperati creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma dizolvata nicoga nicoga Am solicitat informatii la Registrul Comertului; mi s-a comunicast ca firma este dizolvata. Stiam ca dizolvarea este insotita de lichidare. Ce sa inteleg, ... (vezi toată discuția)
Hotarare de lichidare judiciara ADELA STROE ADELA STROE o societate are o datorie fata de mine si vreau sa o dau in judecata insa pe site-ul registrului comertului apare \"este mentionata o hotarare de dizolvare ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)