avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imobil in schimbul stingerii creantei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imobil in schimbul stingerii creantei

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu solutii la urmatoarea speta: o societate A are datorii la o societate B. societatea B doreste sa intre in posesia unui imobil apartinand societatii A in vederea stingerii datoriei. Care este calea cea mai simpla si mai scurta in durata procedurala pentru ca soc. B sa intre in posesia imobilului soc A?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: art.242 , utilizator 14:34, 3 Mai 2011
Incheierea unui act de dare in plata, potrivit art. 1100 Cod civil.
Dat fiind ca este vorba de transmiterea dreptului de proprietate asupra unui imobil, actul se incheie la notariat.


Problema este ca societatea A nu doreste nici achitarea datoriei, nici transmiterea dreptului de proprietate a imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil intre doua societatii comerciale ! urgent !!! Francesca.Nan Francesca.Nan Buna Ziua, Sunt asociat unic la o firma, dar cu o activitate foarte redusa, si as vrea sa-l vand un imobil aflat in proprietate firmei unei alte societati ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu ipoteca imobiliara Mihaela Dan Adina Mihaela Dan Adina Buna ziua. Am dat cu imprumut socrilor mei niste bani pentru achizitionarea unui teren intravilan. Am fost de acord ca ei sa construiasca o casuta pe acel ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana fara numire de lichidator ContSters78427 ContSters78427 Bună seara dragi colegi. Speta suna in felul urmator: societate comerciala cu asociat unic, urmeaza sa solicite dizolvarea si lichidarea simultana fara ... (vezi toată discuția)