avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cont bancar PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cont bancar PFA

Buna ziua
Va rog respectuos sa-mi comunicati daca la infiintarea unei PFA este obligatoriu deschiderea unui cont bancar si implicit a cardului (ce fel de card) sau se poate folosi contul/cardul deja existent ?

Multumesc
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:27, 5 Mai 2011
Nu este obligatoriu, se poate folosi cel existent.
Va multumesc foarte mult.N-as vrea sa va jignesc in vreun fel, insa asteptam un raspuns autorizat si legal de la un avocat,caci am auzit diferite variante si nu mai stiu cum sa procedez.
O zi frumoasa
Este recomandabil, deoarece:
1. In cazul facturilor incasate prin virament, aveti o evidenta clara a acestora. Mentionez ca pentru PFA, venitul se considera in momentul incasarii facturii.
2. Cheltuielille cu serviciile bancare, inregistrate in contul de PFA, sunt deductibile la calculul impozitului pe venit.
3. In cazul in care sunteti platitor de TVA si doriti ca plata TVA sa o faceti prin virament, aceasta operatiune se poate face doar dintr-un cont de PFA.
4. In cazul in care doriti sa platiti o factura emisa de furnizor pentru PFA-ul dvs., aceasta se poate face doar din contul de PFA.
Mentionez ca pentru a putea fi inregistrate in contabilitatea PFA, facturile trebuie sa contina CIF-ul PFA. De asemenea, in cazul unui PFA, sunt considerate cheltuieli doar facturile achitate.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Va multumesc foarte mult.
Sunt la inceput de drum si nu le stiu pe toate,inca.
In cazul in care nu este prea mare deranjul va rog respectuos sa-mi comunicati ce cheltuieli deductibile pot aplica si in ce procente pentru CAEN 7311-neplatitor TVA ?

O zi frumoasa
Conform prevederilor art. 48 din Codul fiscal si Normelor de aplicare aprobate prin HG nr. 44/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma venit - prestari servicii extracomunitare gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt PFA la norma de venit, inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Prin urmare, facturez in Romania folosind CIF-ul fara RO si in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa smioana smioana Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate \"Alte transporturi terestre de calatori\". Acum a venit timpul ... (vezi toată discuția)
Card bancar pe pfa folosit la cumparaturi personale PrestatieTabulara PrestatieTabulara Buna ziua, un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face ... (vezi toată discuția)