avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA norma venit - prestari servicii extracomunitare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA norma venit - prestari servicii extracomunitare

Buna ziua,

Sunt PFA la norma de venit, inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Prin urmare, facturez in Romania folosind CIF-ul fara RO si in UE folosind codul de TVA intracomunitar (cu RO) cu TVA = 0.

Intrebarea mea este: in cazul prestarilor unor servicii extracomunitare, este necesar sa ma inscriu in alt registru? Daca nu, cu ce cod trebuie sa facturez?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gygy83 , utilizator 11:29, 24 August 2011
Buna ziua,
Factuara trebuie sa contina pe langa datele de identificare ale furmizorului (adresa, cont bancar, banca, etc...) si CIF-ul...
care este obligatoriu si pe care il aveti trecut in certificatul fiscal...
Nu este necesar sa va inscrieti la nici un alt registru!!!!!!!!!!1
Toate bune si mult succes in activitate
Cu stima
Sebastian Barbulescu
Multumesc de raspuns!

Mai am o intrebare legata de TVA. Pentru intern facturez fara TVA si mentionez SDD iar pe plan intracomunitar, facturez fara TVA si mentionez pe factura Taxare inversa. Pentru extracomunitar, trebuie sa mentionez ceva in legatura cu TVA-ul? Din moment ce folosesc CIF-ul, este la fel ca la intern?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Clienti ue si nonue. emitere facturi cu tva lucica21 lucica21 buna ziua! sunt noua in domeniu si va rog sa ma ajutati ca am unele nelamuriri,,pt.raspunsuri va multumesc anticipat! O casa de expeditii , platitoare de ... (vezi toată discuția)
Factura de hosting site in valuta Cristina Vasile Cristina Vasile Am o factura de hosting site, in dolari emisa de firma din Canada, fara tva.. Ce nota contabila trebuie facuta, va rog? Mentionez ca nu exista contracxt ... (vezi toată discuția)