avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii de evaluare obligatorii si pentru contracte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii de evaluare obligatorii si pentru contracte de prestari servicii

Buna ziua!
In conformitate cu noile modificari aduse la Codul Muncii, angajatorul are obligatia de a stabili obiective de performanta si criteriile de evaluare a activitatii profesionale pentru personalul angajat.
Intrebarea mea este: daca trebuie respectata aceasta prevedere si in cazul persoanelor care isi desfasoara activitatea in baza unui contract de prestari de servicii si/sau a unei conventii civile? E nevoie de o fisa a postului si pentru aceste persoane?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 3 Mai 2011
Activitatea desfasurata in baza unui contract de prestari servicii sau conventii civile nu este supusa Codului Muncii , ci Codului Civil.
Prin urmare, munca desfasurata in baza unui astfel de contract nu ofera prestatorului calitatea de salariat si nici beneficiarului calitatea de angajator. nU este necesara o fisa a postului , activitatea care se desfasoara trebuie specificata in mod clar in contractul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii sau conventie civila elisabety_73 elisabety_73 Buna. Am tot citit aici pe forum si am ajuns la concluzia ca parerile sunt impartite. Am un caz" o firma x care are nevoie de muncitori zilieri-sezonieri". ... (vezi toată discuția)
Contracte civile?!?! contract de prestari servicii - art 52 cod fiscal anamaria2006 anamaria2006 Am auzit recent de aceasta denumire de contract civil in sensul de contract de prestari servicii.Din cate am inteles este vorba de un contract incheiat de o ... (vezi toată discuția)