avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii si procedura evaluare salariati...DREPT sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii si procedura evaluare salariati...DREPT sau OBLIGATIE ???

Buna ziua,

Toata ziua am incercat sa ma documentez in legatura cu aceste obiective si criterii si nu m-am lamurit deloc.

Eu inteleg problema asa, va rog sa ma corectati daca gresesc, vreau ca totul sa fie conform legii, dar...

In noul Cod al Muncii scrie asa:

-Art 40 (1)
Angajatorul are in principal urmatoarele DREPTURI :
a, b,.....f)- sa stabileasca obiectivele de performanta individuala precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora

si apoi la punctul 40 (2)

Angajatorului ii revin in principal urmatoarele OBLIGATII :...........

Deci, la firma unde lucrez , cu 6 angajati ( 2 tamplari,desenator tehnic, inginer-adica eu,economist, contabil-cu contract suspendat pentru CCC) la care se adauga patronul, adica directorul general,
trebuie sau nu trebuie facute aceste criterii de evaluare....eu inteleg ca este un drept, nu o obligatie a angajatorului.

Tocmai am sunat la ITM si raspunsul a fost...."ar fi bine sa le faceti...sa nu va prinda un control descoperiti"....iar daca am cerut detalii, raspunsul a fost "cautati pe net sau intrebati la o firma juridica", deci nu sunt lamurita deloc.

Codul Muncii lasa loc de interpretari daca spune ca e vorba de un DREPT si nu de o OBLIGATIE a angajatorului????

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: crista341 , utilizator 18:36, 3 Mai 2011
Angajatorul are dreptul de a stabili unilateral obiectivele de performanta individuala ale salariatului, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora.
Prin urmare, este dreptul angajatorului si nu obligatia acestuia.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare personal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Exista in codul muncii un art. care prevede obligativitatea angajatorului de a efectua evaluarea personalului din pdv profesional ? ... (vezi toată discuția)
Noua lege andreea_ion andreea_ion Buna ziua,am si eu o nelamurire...dupa noul cod al muncii...am inteles ca tb sa facem la contrctele vechi de munca un act aditional unde sa adaugam litera f ... (vezi toată discuția)
Fisa de post - romana sau engleza? Buna ziua, Legea din RO obliga angajatorul ca orice document de angajare sa fie in limba romana? Fac referire in special la fisele de post si la sistemul de ... (vezi toată discuția)