Buna ziua,
Sunt insarcinata in 27 saptamani,din data de 20 februarie sunt pe risc maternal,luna trecuta am primit fisa fiscala pe 2010 si am depistat ca lunile iulie,august,septembrie si octombrie 2010 la venit baza de calcul de pe fisa fiscala sunt scrise alte sume fata de sumele pe care le-am incasat.Ca sa fiu sigura ca nu ma insel am solicitat de la banca un extras de cont din care reiese ca am dreptate.Problema este ca sumele de pe fisa fiscala sunt mai mici nu mai mari,iar problema majora este ca pentru mine acele 4 luni au sa conteze la calculul pt indemnizatia de crestere a copilului,si tot acele luni au fost luate in calcul si la calculul pt risc maternal,care la randul lui se ia in vedere la cicc.Practic asta ar insemna ca eu iau riscul maternal mai mic si o sa iau si cicc mai mic.Am sunat managerul si i-am explicat problema,dar el mi-a zis ca chiar daca este gresita fisa fiscala nu se mai poate corecta fiindca este deja depusa la stat,nu stiu nu am tare inteles.chiar asa sa fie sa nu se poata modifica mai ales ca am dovezi ca este gresita??La cine sa apelez,ce sa fac??Eu sper ca am fost destul de expilcita si rog din suflet ca cine poate sa imi dea un sfat,in legatura cu ce ar trebui sa fac in continuare,sau daca problema mea are o solutie iar cineva o stie il rog sa imi zica. Inca o intrebare .....s-ar putea vreodata sa iau restul de bani de pe risc maternal...pentru ca este clar ca a fost calculat gresit din moment ce veniturile luate la calcul sunt gresite.
Va rog inca o data sa ma ajutati daca puteti pentru ca eu nu stiu ce ar trebui sa fac..
Buna ziua.
Venit baza de calcul nu este venitul net pe care trebuia sa il incasati.
Venit baza de calcul este venitul asupra cariua se aplica impozitul de 16%.
si atunci de ce celelalte luni imi corespund cu banii pe care iam incasat,,iar cele 4 cu problema sunt mai mici fata de banii pe care iam incasat,,iar daca la acel venit se aplica impozitul este si mai mic .Poate nu inteleg eu puteti fi mai explicit??Va rog mult,aaaa si inca o intrebare atunci unde sa ma uit pe fisa fiscala ca sa vad venitul net sau cum il calculez?
Va multumesc din suflet pt ajutor,si pt ca m-ati lamurit.Se pare ca eu sunt de vina pt ca am crezut ca venit baza de calcul =venit net. Am stiut prost,macar acum sunt linistita ca e ok si ca sunt eu de vina ca nu am stiut bine.Noroc cu d-voastra ca m-ati lamurit cum e de fapt ,si sunt bucuroasa ca exista acest site si voi cei care ajutati sa lamuriti atatia oameni care din pacate ori nu stiu bine,ca in situatia mea ,ori sunt prost informati.
Va multrumesc ca faceti acest lucru.
Sanatate.