avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un gard construit abuziv, prescriptie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un gard construit abuziv, prescriptie

Un ajutor si tot odata cateva sfaturi as dori si eu vis a vis de problema care o am: sunt proprietarul unui imobil care avea intrarea in curte comuna. Cum eu detin corpul din spate, "vecini" care locuiesc in partea din fata au binevoit sa execute un gard prin care mi-a fost facuta o aleea de acces spre imobilul meu. Acesta are latimea de 0,90 m si nu este destul de "confortabil" spre a fi folosita. Nu mai iau in discutie faptul ca accesul unei targi care deserveste o ambulanta este imposibil de realizat. Astfel m-am adresat primariilor atat locale cat si generale solicitand desfiintarea acestui gard, cosntruit abuziv si fara nici un fel de autorizatie. In urma "vizitei" celor de la inspectia in constructii am primit urmatorul raspuns: cei care au construit gardul ilegal si abuziv sunt somati sa procedeze la desfiintarea acestuia, in caz contrar se va proceda la luarea masurilor legale. Totodata mi se aduce la cunostinta faptul ca au trecut doi ani de la savirsirea faptei, iar dreptul de a constata contraventia si de a aplica amenzi sa prescris". Cei somati nu au luat in seama somatia, iar lucrurile au ramas la fel. In urma numeroaselor insistente cei de la inspectia in constructii au binevoit a ma instiinta ca ei au inaintat o adresa catre departamentul juritic din cadrul PMB, urmand ca acestia sa analizaze posibilitatea initierii unei actiuni in instanta. In cele din urma, primesc si de la acestia raspunsul ca posibilitatea initierii unei astfel de actiuni nu este posibila fara procesul verbal de constatare a constraventiei. Nu mai inteleg nimic. Am comunicare scrisa din partea celor de la inspectia in constructii prin care recunosc faptul ca acel gard este ilegal si someaza pe cel care la construit sa il desfiinteze , dar dupa aceea spun ca nu se mai poate face nimic. Am inteles ca sa prescris acel termen de constatare a contraventiei, dar odata cu acesta prescriptie constructia devine legala? In speranta ca nu am abuzat fosrte mult de amabilitatea Dvs , v-as ruga sa ma sfatuiti in acest caz ? Ce sa fac? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: silviump3 , utilizator 18:05, 3 Mai 2011
Introduceti o actiune in instanta de judecata avand ca obiect ,,obligatia de a face,, (defiintare gard imprejmuitor) si utilizati toate adresele si corespondenta pe care ati purtat-o cu autoritatile mai sus mentionate.
Multumesc frumos pentru promtitudine si amabilitate. Totusi, nu sunt pe deplin lamurit! Ce sanse am daca deschid un proces? Constructia a devenit legala daca a trecut acel termen de constatare a contreventiei? Am nevoie de acel proces verbal de constatare pt a deschide actiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși): construcții+teren im82 im82 Bună dimineața, Ref. la o proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși), construcții+teren ... (vezi toată discuția)
Montare aer conditionat pe fatada blocului smaria smaria Buna seara, Am fost somata de PMB sa ma prezint la sediul Directiei de control si inspectie cu autorizatia de constructie si documentatia pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala birishoratiu birishoratiu buna ziua. As vrea sa aflu daca un proces- verbal de contraventie semnat doar de agentul constatator si un martor,( in care sunt mentionate datele de ... (vezi toată discuția)