Mi-am gasit alt loc de munca si vreau sa-mi dau demisia de la actualul.
Problema e ca vreau sa plec cat mai repede si nu sunt sigura care este termenul legal de preaviz pe care sunt obligata sa-l dau, pentru ca s-a modificat Codul Muncii si :
1. In Contractul meu Individual de Munca scrie la Cap. Alte Clauze: " perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. "
2. In schimb in Contractul Colectiv de Munca incheiat la nivel de companie scrie ca perioada de preaviz in cazul demisiei este conform Codului Muncii si a legilor ulterioare care-l modifica, adica de 20 de zile lucratoare in prezent !
Din cunostintele mele de drept stiu ca regula o face Contractul individual de Munca si ca pentru a modifica perioada de preaviz din 15 zile calendaristice in 20 de zile lucratoare trebuia sa inchei un Act Aditional la Contract.....dar dupa cum am spus nu sunt sigura....... Poate modifica automat termenul de preaviz noul Cod al Muncii si Contractul Colectiv de Munca la nivel de companie ? MA POT OBLIGA SA STAU 20 DE ZILE LUCRATOARE IN PREAVIZ ??
Numar zile preaviz
MGabriel
Daca in contractul individual de munca este prevazut un preaviz de 15 zile,poate angajatorul sa il tina pe angajat 30 zile in preaviz,pe motivul ca acesta ... (vezi toată discuția)