O firma de consultanta pentru afaceri si management (cod Caen 7022) poate desfasura activitatea decat prin administratorul (in acelasi timp si unic asociat) sau ? Adica administratorul sa ofere servicii de consultanta, sau trebuie sa se angajeze la societate? Sau sa angajeze alta persoana ?
Sunteti sigura de ceea ce spuneti ? Nu mi`o luati in nume de rau, dar vreau sa stiu ca firma sa fie in legalitate, si sa poata desfasura activitatea in conditii normale. Administratorul absolva facultatea de Stiinte Economice in vara, dar are la baza un liceu economic terminat, + 2 ani de facultate+experianta in domeniul economic.
Si eu zic ca societatea isi poate desfasura activitatea in conditii normale, chiar daca administratorul nu este angajat cu contract de munca.
1. Doar daca sunteti microintreprindere atunci exista obligativitatea unui angajat.
2. Asociatul unic sau administratorul(chiar daca sunt una si aceeasi persoana) pot da consultanta intr-un anumit domeniu, avand statut de angajati sau nu, cu o singura conditie, sa fie abilitati, sa aiba cunostiinte in acel domeniu. Banuiesc ca nu este foarte legal sa ai diploma de inginer mecanic si sa acorzi consultanta in cresterea porcilor si sa mai iei si bani pe asta, am dat un exemplu oarecare.
3. Mai mult in calitate de asociat unic, sau administrator, la alegere, puteti incheia un contract direct cu Casa de Pensii, platiti CAS=ul lunar si deveniti si asigurat la Casa de sanatate fara sa mai aveti nevoie de un stat de salariu, si va merge si vechimea in munca si sunteti si asigurat la sanatate.
1. Nu este vorba de microintreprindere, codul caen 7022 (consultanta) nu poate fi microintreprindere.
2. Sunt de acord cu dumneavoastra. Poate acorda consultanta, fiind absolvent de Stiinte Economice, in management, sau marketing.
3. Am luat aminte, multumesc.