avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot prelua in cartea mea un set de teste grila ale ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot prelua in cartea mea un set de teste grila ale altui autor, daca nu le copiez identic?

Buna ziua ,
As dori sa stiu in ce masura pot publica intr-o carte un set de teste grila preluate de la un anumit autor dar un pic modificate la formulare si nu la esenta acestora.In ce masura pot fi tras la raspundere pentru incalcarea drepturilor de autor in acest caz ? Repet, intrebarile nu sunt copiate cuvant cu cuvant.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 01:48, 7 Mai 2011
Chiar daca intrebarile individuale sunt exprimate diferit si rezultatele intrebarilor nu pot fi protejate, fiind de natura cunoasterii, imbinarea intrebarilor (sirul de intrebari din culegere, domeniul acoperit samd) poate constitui rezultatul unei creatii intelectuale.

Prin urmare puteti fi tras la raspundere, sanctiunile (dincolo de depagubiri) sunt cele prevazute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor, [ link extern ]

Art. 140
(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda de la 10.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON) urmatoarele fapte comise fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege:
a) reproducerea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
....
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot inregistra ca marca intrebarile pentru un concurs? ionu roman ionu roman este posibil ca emitent al unor intrebari pentru anumite genuri de concursuri ca eu sa imi inregistrez ca marca aceste intrebari? Pentru a nu putea fi folosite ... (vezi toată discuția)
Prfotectie web site iazoo123 iazoo123 va salut....am si eu cateva intrebari.... 1 Cum pot sa protejez un web-site ? 2 Ce anume se protejeaza...continutul, grafica...structura informatiei... 3 ... (vezi toată discuția)
Copyright mihpop mihpop Se poate pune copyright pe asa ceva: 1. Ce obligatie aveti atunci cand va apropiati de o statie de tramvai prevazuta cu refugiu si tramvaiul se afla in ... (vezi toată discuția)