avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copyright
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copyright

Se poate pune copyright pe asa ceva:

1. Ce obligatie aveti atunci cand va apropiati de o statie de tramvai prevazuta cu refugiu si tramvaiul se afla in statie ?
a. sa opriti la 5 m distanta de remorca vagonului motor
b. sa reduceti viteza de mers
c. sa acordati prioritate calatorilor care traverseaza strada intre refugiu si trotuar.

Sunt pur si simplu niste intrebari facute dupa legislatia in vigoare... nu opere originale si etc...
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:12, 27 Ianuarie 2008
Testele sunt considerate de legiuitor opere de creatie intelectuala si in consecinta sunt protejate.
Dar daca autorul a conceput toate intrebarile posibile pentru acest subiect, cum as putea eu concepe o intrebare/un test fara a ii incalca drepturile de autor?
nu cred ca autorul a conceput toate testele posibile :P sunt o infinitate de termeni pe care ii poti substitui...poti modifica ordinea cuvintelor....mai adaugi niste sintagme....iar termenii stricti din lege nu trebuie modificati ...:) si tadam ...ai scapat fara sa te atingi de derptul de autor :P si totusi ...vrei sa scrii o carte de legislatie sau ce? :P
Ma intrebam numai ca mi se parea aiurea sa poti pune copyright pe asa ceva. E ca si cum ai pune copyright pe intrebarea "Cat face 2+2?" si variantele de raspuns...
nu poti avea drept de autor pe adevaruri generale :D.desi am vazut ceva de genul la americani :))...el are drept pe autor pe formularea acea exacta...dar tu ...numai prin modificarea catorva termeni faci o opera de creatie diferita....trebuie in asa masura incat sa nu para o opera derivata....

Alte discuții în legătură

Copyright Alexanndra0 Alexanndra0 Buna seara, in cazul in care transform codul civil/penal in grile, pot sa-mi pun numele pe aceasta carte daca adaug bibliografia? De ex: Conform CPP \"Actiunea ... (vezi toată discuția)
Despre legea copyrightului daveamz daveamz Am si eu o nelamurire in legatura cu legea copyrightului privind imaginile/fotografiile. Am citit legea privind drepturile de autor Legea nr. 285 din 23 iunie ... (vezi toată discuția)
Copyright fotografic FlorinBis FlorinBis Am facut o intelegere verbala cu o firma sa realizez cateva poze ce vor ajuta la reclama contra, unei sume pentru care ne vom intelege dupa ce totul va fi ... (vezi toată discuția)