avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bani dati imprumut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bani dati imprumut

In iunie 2008 am dat unui coleg de serviciu o suma de bani (70 milioane).Am scos de pe card aceasta suma de bani si i-am dat-o. Am martor care a asistat la aceasta operatiune in care eu i-am dat banii, el i-a luat, i-a numarat, si a spus : Da sunt 70 milioane. Ti-i dau in maxim o saptamana. Dupa 1 an de zile, la solicitarile sefului meu (fiind militar) a luat legatura cu seful de la unitatea milit. unde s-a mutat colegul determinandu-l pe acesta sa sa-si ia angajamentul ca va innapoia banii. O singura data mi-a dat 10 mil. prin transfer bancar.
Va rog sa ma ajutati, in sensul la ce fel de aciune trebuie sa recurg? In instanta? La politie? Cand se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:45, 4 Mai 2011
Stimate domn ,imprumutul se prescrie in iunie 2011,insa ceea ce vreau sa va intreb este daca colegul dvs si-a luat angajamentul in scris ca va restituie banii.In cazul in care vreti sa-l dati in judecata la instanta civila aveti obligatia sa probati existenta imprumutului printr-un inscris semnat de dvs si de el sau de acel angajament.
In caz contrar nu prea aveti cum sa recuperati banii.Vedeti daca obtineti un inscris de la el dar mai repede,chiar daca zice ca nu poate in iunie fiti de acord cu o alta luna ,numai sa semneze altfel veti pierde banii definitiv.
La ce data v-a restituit o parte din suma datorata ?
Exista vreun act intocmit intre dvs( de exemplu o chitanta intocmita in prezenta unui/unor martor/i) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati cu imprumut!!!!!! ContSters201565 ContSters201565 In iunie 2008 am dat unui coleg de serviciu o suma de bani (70 milioane).Am scos de pe card aceasta suma de bani si i-am dat-o. Am martor care a asistat la ... (vezi toată discuția)
Am dat bani in imprumut. ii mai pot recupera? deeaSB deeaSB Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o \" prietena\". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog: cum recuperez banii dati cu titlu de imprumut? carmen69 carmen69 Buna seara .Am si eu o problema la care as vrea unele sfaturi.Ca orice familie avem si noi prieteni care nu prea s-au dovedit a fi .#-o.AM ajutat aceasta ... (vezi toată discuția)