avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani dati cu imprumut!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani dati cu imprumut!!!!!!

In iunie 2008 am dat unui coleg de serviciu o suma de bani (70 milioane).Am scos de pe card aceasta suma de bani si i-am dat-o. Am martor care a asistat la aceasta operatiune in care eu i-am dat banii, el i-a luat, i-a numarat, si a spus : Da sunt 70 milioane. Ti-i dau in maxim o saptamana. Dupa 1 an de zile, la solicitarile sefului meu (fiind militar) a luat legatura cu seful de la unitatea milit. unde s-a mutat colegul determinandu-l pe acesta sa sa-si ia angajamentul ca va innapoia banii. O singura data mi-a dat 10 mil. prin transfer bancar.
Va rog sa ma ajutati, in sensul la ce fel de aciune trebuie sa recurg? In instanta? La politie? Cand se prescrie?

Cel mai recent răspuns: ContSters201565 , utilizator 21:13, 3 Mai 2011
s-ar prescrie in iunie 2011 dar nu aveti un document incheiat din care sa rezulte data. Ar fi bine sa-l provocati sa recunoasca in scris (prin e-mail de ex) ca are o datorie la dvs. si atunci este mai usor de probat. daca aveti asa ceva, de ex. un angajament, o promisiune ca va plati (nu conteaza cand) atunci aveti sanse sa castigati in instanta.
Depinde .. cand a dat cele 10 mil..... si de forma angajamentului luat , zic eu!
Din pacate, in instanta nu prea aveti ce face .... nu puteti face dovada imprumutului cu martori, fara un inceput de dovada scrisa.
Incercati o plangere penala pe abuz de incredere ... inainte de iunie 2011 (atunci se prescrie).
Plangerea penala unde se face? La politie? Eu locuiesc in Bucuresti si colegul caruia i-am dat banii este acum in Timisoara.

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati imprumut ContSters201565 ContSters201565 In iunie 2008 am dat unui coleg de serviciu o suma de bani (70 milioane).Am scos de pe card aceasta suma de bani si i-am dat-o. Am martor care a asistat la ... (vezi toată discuția)
Dauna nerecuperata gbyradu gbyradu am si eu o mica problema cu niste baieti rai care mi-au spart masina din care mi-au sustras suma de 8000 ron , au fost prinsi dar nu a mai fost recuperat nici ... (vezi toată discuția)
Plangere penala feli30 feli30 buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)