am si eu o mica problema cu niste baieti rai care mi-au spart masina din care mi-au sustras suma de 8000 ron , au fost prinsi dar nu a mai fost recuperat nici un ban, am fost chemat la proces ca parte civila , dar am spus ca nu ma constitui parte civila pentru ca mi-a parut rau de cei doi baieti care erau arestati, urmand ca parintii lor sa imi restituie suma de bani. Baietii au fost judecati si au primit 2 ani cu suspendare , acum sunt liberi dar de 8 luni de cand s-a terminat procesul nu mi-au dat nici un ban .#-o
Avand in vedere faptul ca unul din ei are 16 ani si celalalt are 18 ani si nu au nimic in proprietate , cum ar trebui sa procedez ca sa imi recuperez banii?
Multumesc !
De ce nu le-ati cerut banii inainte parintilor copiilor , ca sa nu va mai constituiti parte civila ?
Acuma chiar daca obtineti o hotarare favorabila , dupa 3 ani o hotarare de executare silita se prescrie daca nu recuperati macar un leu , sau nu obtineti un angajament scris in acest sens care sa prelungeasca termenul de 3 ani .
Daca nu v-ati constituit parte civila in procesul penal sunteti la mila lor.
Si daca sunteti la mila lor nu cred ca veti mai vedea vreun ban.
Hotii nu au obiceiul de a plati.
Incercati sa obtineti de la infractori sau de la parintii lor angajamente de plata,alta solutie nu exista.
Poate avand in vedere de clementa de care ati dat dovada initial ,macar unul sa isi plateasca partea de daune.
Incercarea moarte n-are !
Angajamente de plata de la ei si de la parintiilor am primit dar nu s-au tinut de cuvant , tocmai deasta am si apelat la forumul acesta ca sa imi spuneti daca pot obtine o hotarare judecatoreasca sau ceva de genul acesta prin care ei sa fie obligati sa imi dea banii inapoi.
Parerea mea sincera este ca daca va veti vedea vreun ban inapoi este numai fiindca asa vrea Dumnezeu! I-ati avut in mana in instanta cand trebuia sa va recuperati banii! Acum efectiv sunteti la mila lor , daca pot sa ma exprim asa! Nu ii mai puteti constrange din punct de vedere legal in nici un fel! Iar daca nu ii mai puteti constrange stiti ce inseamna , nu-i asa?! Ca nu au de ce sa va mai dea acei bani!
Puteti incerca sa discutati cu parintii lor , dar parca si anticipez raspunsul:"Nu avem bani , suntem saracuti"B-)