avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dauna nerecuperata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dauna nerecuperata

am si eu o mica problema cu niste baieti rai care mi-au spart masina din care mi-au sustras suma de 8000 ron , au fost prinsi dar nu a mai fost recuperat nici un ban, am fost chemat la proces ca parte civila , dar am spus ca nu ma constitui parte civila pentru ca mi-a parut rau de cei doi baieti care erau arestati, urmand ca parintii lor sa imi restituie suma de bani. Baietii au fost judecati si au primit 2 ani cu suspendare , acum sunt liberi dar de 8 luni de cand s-a terminat procesul nu mi-au dat nici un ban .#-o
Avand in vedere faptul ca unul din ei are 16 ani si celalalt are 18 ani si nu au nimic in proprietate , cum ar trebui sa procedez ca sa imi recuperez banii?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:07, 21 Decembrie 2009
gbyradu a scris:

Angajamente de plata de la ei si de la parintiilor am primit dar nu s-au tinut de cuvant , tocmai deasta am si apelat la forumul acesta ca sa imi spuneti daca pot obtine o hotarare judecatoreasca sau ceva de genul acesta prin care ei sa fie obligati sa imi dea banii inapoi.

Este vorba despre angajamente scrise in fata unui notar,nu verbale.Pe acelea verbale nimeni nu le crede si nu au nici valoare juridica.
Mergeti cu doi martori,luati chitante cu privire la sumele datorate,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu - delapidare iulianiulian999 iulianiulian999 Buna ziua,in urma cu cateva zile la firma unde lucram am facut greseala sa dau unui client o anumita suma de bani sub forma de imprumut .Am anuntat firma de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati fara contract Viano72 Viano72 La multi ani tuturor,acum trei ani am imprumutat o suma mare de bani unei persoane apropiate.Dupa aproximativ un an a inceput sa restituie din suma inapoi dar ... (vezi toată discuția)