avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

As avea si eu o problema.Am verificat balanta contului de produse finite si lista stocurilor de produse finite si exista o diferenta intre ele de 0,01 lei si se presupune ca din cauza rotunjirilor de pret.Cum as putea face o corectie astfel incat sa nu-mi afecteze balanta de verificare contabila?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 22:23, 3 Mai 2011
Orice corectie AFECTEAZA BALANTA DE VERIFICARE.
Se intelege ca diferenta constatata este intre soldul din balanta contabila si lista analitica a stocurilor. In acest caz daca PRETURILE sunt LEGEA atunci se modifica variatia productiei cont 711.
Daca influenta de pret este minora, dupoa cum este situatia data, atunci veti modifica aleatoriu valoarea unui reper/produs finit pentru ca totalul listei de stoc sa coincida cu cel din balanta contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri monografie restaurant STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Am urmatoarea situatie: un restaurant vinde mancare s-au facut urm inregistrari: 345 = 711 4193 371 = 345 4193 607 = 371 4193 Am gasit aceste ... (vezi toată discuția)
711 in bilant mmanu mmanu buna ziua folosesc contul 711 variatia stocurilor pentru a evidentia cresterea in greutate animale, la o ferma, problema este ca nu am sold la cont la ... (vezi toată discuția)
Calcul profit impozabil la societati agricole? costyan costyan La 31.12 in balanta societatii mele agricole figurez cu urmatoarele conturi pentru calculul profitului impozabil : - venituri totale( cont 701, 711,766 si ... (vezi toată discuția)