avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu drept de uzufruct

mama si tata au detinut 2 apartamente in acelasi imobil. Dupa decesul tatei s-a facut succesiune, cele 2 ap impartindu-se intre mine mama si sora mea. As vrea sa stiu daca:1_ mama poate renunta, prin donatie la notar, la partea ei dintr-un ap unde proprietara sa devina sora mea. 2_mama sa renunte la partea ei si din celalalt ap, tot prin donatie, in favoarea mea dar cu drept de uzufruct viager. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:53, 3 Mai 2011
poate
dar dupa moartea mamei ce se intampla cu dreptul de uzufruct? Mai e nevoie sa mergem la notar?
Sigur ca da, mergeti la notar ca sa incheiati actele in forma autentica,
pentru ca donatia se incheie numai in forma autentica!
ma refeream daca mai e nevoie sa mergem la notar dupa moartea mamei.
liz1977 a scris:

dar dupa moartea mamei ce se intampla cu dreptul de uzufruct? Mai e nevoie sa mergem la notar?

Uzufructul este un drept esentialmente temporar: se stinge automat la moartea uzufructuarului si nu poate fi transmis pentru cauza de moarte. Nu mai este nevoie sa mergeti la notar daca aveti dovada decesului uzufructuarului.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ginaginginel ginaginginel Buna ziua detin o parte de proprietate ce a apartinut parintilor mei o parte eu ,cealalta parte fratele meu,ambele cu uzufruct viager,parintii au locuit la ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager popaanutza popaanutza Buna ziua,am o intrebare. Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu ... (vezi toată discuția)