avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Buna ziua detin o parte de proprietate ce a apartinut parintilor mei o parte eu ,cealalta parte fratele meu,ambele cu uzufruct viager,parintii au locuit la mine tot timpul tata a decedat,noi am demolat casa si am reconstruit un imobil nou bineinteles cu acordul mamei,fratele meu a facut la fel noi avem curti si imobile separate,intre timp mama a semnat pentru fratele meu ca renunta la uzufruct,la noi nu a semnat,intrebarea este dupa ce mama nu mai este uzufructul nostru mai poate fi atacat de cineva,daca da, va rog respectuos dati-ne o solutie
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:33, 2 Ianuarie 2017
Buna ziua,

La ce va referiti cand intrebati daca uzufructul poate fi atacat? Uzufructul viager se stinge, de regula, prin moartea uzufructuarului.

Aveti detalii aici [ link extern ]
Uzufructul se stinge la moartea uzufructuarului, nu veti da socoteala nimanui, nu veti avea alte obligatii . Uzufructul se radiaza din cartea funciara la moartea uzufructuarului.
tIn acest caz trebuie pornit de la definitie:
In conformitate cu art. 703 coroborat cu art. 551 pct. 3 Cod civil, uzufructul este un drept real de folosinţă pe care o persoană îl exercită cel mult până la încetarea sa din viaţă sau în cazul persoanelor juridice pe o perioadă de maxim 30 de ani şi de a culege fructele bunului, cu îndatorirea de a-i conserva substanţa.
Dupa decesul mamei trebuie sa faceti mentiunea in cartea funciara de radierea uzufructului viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare denisa25 denisa25 exista vreo lege prin care sa poti face un act (de vanzare cumparare , ori cu clauza viagera sau ceva de genul ) sa intri in dreptul de proprietar doar ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzufruct asupra unui imobil silviapaula silviapaula De aproximativ 8 ani sunt titular al unui drept de uzufruct viager asupra unui imobil...Nudul proprietar este plecat din tara de mai bine de 4 ani si nu a ... (vezi toată discuția)