avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la retributie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la retributie

Am o cunostiinta care nu si-a primit drepturile banesti de 3 luni , nu vrea sa plece din societate pt ca se gaseste mai greu un loc de munca ( se apropie de pensie) ...intrebarea este cum poate sa procedeze daca totusi pleaca din societate pt. as recupera drepturile banesti.... este deja un obicei cine pleaca din firma mai greu sau deloc sa recupereze banii... va rog un raspuns pt a ajuta poate pe mai multi care sunt in aceeasi situatie... multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alice53 , utilizator 11:29, 4 Mai 2011
Poate actiona angajatorul in instanta (sectia litigii de munca din cadrul Tribunalului) pentru a-l obliga la plata drepturilor salariale restante.
alice53 a scris:

Am o cunostiinta care nu si-a primit drepturile banesti de 3 luni , nu vrea sa plece din societate pt ca se gaseste mai greu un loc de munca ( se apropie de pensie) ...intrebarea este cum poate sa procedeze daca totusi pleaca din societate pt. as recupera drepturile banesti.... este deja un obicei cine pleaca din firma mai greu sau deloc sa recupereze banii... va rog un raspuns pt a ajuta poate pe mai multi care sunt in aceeasi situatie... multumesc anticipat

Fie sesiseaza ITM-ul, fie promoveaza o actiune in instanta - Tribunalul in a carui raza isi are domiciliu, actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.
Dreptul de a actiona in instanta se prescrie intr-un termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa se plateasca salariul.
multumesc pt raspuns ... sper sa aiba succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitãþile de recuperare ale drepturilor salariale chris.med chris.med Vă salut! Aş dori să ştiu care sunt posibilităţile de recuperare ale drepturilor salariale în situaţia în care angajatorul invocă pe de-o parte ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor diablo_blizzard diablo_blizzard Puteti sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez pentru neplata salariilor? La judecatoria in a carui raza teritoriala se afla sediul firmei sau la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez sumele de bani datorate de catre angajator? nedianu nedianu am lucat la o firma de distributieprod alimentare si mai am de recuperat salariul fix de pe ultima luna precum si bonusurile de pe trei luni de zile.cum pot sa ... (vezi toată discuția)