avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ore suplimentare

Buna ziua!
Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, de exemplu, 170 ore pe luna cu salariul de 1000 lei, iar eu am facut 190 ore, in martie (cand primesc salariul de februarie), primesc 1000 lei, iar in aprilie primesc si salariul pentru cele 20 ore suplimentare + 75% sau numai 75%?
Sper sa ma lamuriti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: muncesc , utilizator 09:04, 6 Mai 2011
muncesc a scris:

freeelis a scris:

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. ....

si peste 60 zile daca nu o sa am ore libere, se platesc orele suplimentare (in acest exemplu, 1000/170x20 sau 1000/170x20x1.75?

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
freeelis a scris:

muncesc a scris:

freeelis a scris:

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. ....

si peste 60 zile daca nu o sa am ore libere, se platesc orele suplimentare (in acest exemplu, 1000/170x20 sau 1000/170x20x1.75?

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

va multumesc foarte mult pentru ajutor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare ContSters75649 ContSters75649 lucrez la o firma de paza si protectie si lucrez pe luna cate 240 de ore adica 10 zile a cate 24 de ore .ce depaseste aceste ore pute ti sa -mi spune ti cum ar ... (vezi toată discuția)
Recompensare ore suplimentare blaulilien blaulilien Exista in legislatia muncii un termen de prescriere, ( adica un numar de ani dupa care acestea nu mai sint valabile ) pentru orele suplimentare acumulate pe ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare? maryb2 maryb2 cum sunt platite orele suplimentare? (vezi toată discuția)