avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daca il dau in judecata ce sanse am ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daca il dau in judecata ce sanse am ?

mentionez ca revin cu o noua intrebare . am avut un accident in februarie pe dn 2 E 85 .Respectivul vinovat de accident a vrrut sa intoarca prin loc nepermis eu venind pe banda 2 dupa o curba in afara localitatii fara viteza altfel cauzele ar fi fost mai tragice .coliziunea a fost frontala pentru mine el fiind surprins perpendicular si am intrat cu botul masini in usa soferului el ramanind incarcerat .sa deschis dosar penal pentru amindoi soferii ,nu inteleg de ce pentru ca era clar cine e vinovat dar sa dat rezolutie cu NUP pentru amindoi soferi deoarece nu sa facut plingere .acum eu am facut masina pe casco deoarece respectivul sofer vinovat avea nr de bulgaria si nu a prezentat asigurare motivind ca sa zapacit si nu o gaseste .lam sunat de citeva ori si l-am rugat sa o trimita prin fax dar nu a facuto.societatea la care am casco am ajuns la un acord cu ei sa-mi dea suma care mi se cuvine dar sa numi dea dauna totala pentru ca nu mai puteam face niciodata casco la acea masina si am contibuit eu cu diferenta de 4500 lei conform cu factura .intrebarea este ce sanse am sami recuperez diferenta banuesc ca si asigurarea o va face,. procesul verbal spune clar din vina exclusiva a soferului cu nr de bulgaria roman totusi
Cel mai recent răspuns: luizzacretu , utilizator 05:45, 5 Mai 2011
Parerea mea este sa luati legatura cu juristul asiguratorului dv CASCO si sa va constituiti parte civila in procesul pe care il vor intenta vinovatului de accident si adaugati la dosarul respectiv copie dupa devizul de reparatii si factura cu care ati achitat diferenta de bani. Asa sansele de recuperare cresc considerabil.
asa am incercat dar asiguratorul in speta asirom nu a fost de buna credinta dupa ce am avut asigurare la ei 7 ani la 2 masini fara nici - o dauna si nici acum din vina mea a bagat bete in roate de a trebuit sa ii amenint cu csa si in principiu nu mai vreau sa am de a face cu ei probabil ca le trebuesc clienti care sa l-i pacaleasca o sa incerc un avocat si revin ce sanse am? Nu las ierta pentru ca daca toti suntem lasi legea o so faca hotii
1. Daca ati solicitat asigurarea respectivului si nu ati primit-o este foarete posibil sa nu aiba asigurare valabila la momentul accidentului.
2. Daca ati fi primit despagubire ca si dauna totala v-ati fi putut repara masina si in mod sigur ati fi beneficiat de alta polita de asigurare. In cazurile de dauna totala se achita toate ratele de beneficiarul politei si dupa achitarea daunei de asigurator acea polita se inchieie chiar daca mai are perioda de valabilitae. Dupa reparatia masinii se facea o inspectie de risc si se incheia alta polita, mai ales in conditiile in care ati fost un bun platnic fara daune. Daca nu vroiau mai sint si alti asiguratori.
3. Daca asiguratorul a fost de rea credinta, cind interesul lor era sa fiti de partea lor, este posibil sa fi aflat ca respectivul nu avea polita de asigurare valabila la data accidentului si atunci se gindesc doar la banii lor.
Cred ca aveti sanse mari in instanta sa recuperati cei 4500, dar gasiti un avocat specializat pe daune.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Dorin Baleanu, Mediator
Multumesc! Am cerut ajutorul celor de la BAAR si au raspuns ca au luat legatura cu cei din bulgaria sa vada daca masina mai era in circulatie sau daca avea asiguraresa vad ce -mi raspund

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto: vinovatul cu numere de bulgaria nu avea rca luizzacretu luizzacretu am lovit o masina al carei sofer roman cu nr de bugaria nu mia acordat prioritate intorcind intrun loc cu linie continua nu avea rca vina apartinidui doar ... (vezi toată discuția)
Lovit de masina cu nr de bulgaria pufarina18 pufarina18 Buna ziua, Tocmai am devenit \"fericitul\" sofer a carui masina a fost lovita de un cotet cu numere de Bulgaria.Ideea este ca soferul vinovat [b]nu[/b] a vrut ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)