avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se fac carti de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se fac carti de munca?

Buna ziua!Am intrat in preaviz si vreau sa stiu daca se mai fac carti de munca,pentru ca mi-au spus ca se vor schimba cu cele electronice si nu se mai elibereaza decat adeverinte.Este adevarat?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 4 Mai 2011
Da este adevarat. De la 01.01.2011 sa abrogat decretul cu privire la carnetele de munca. Acum exista doar REVISAL.
Lilly2011 a scris:

Buna ziua!Am intrat in preaviz si vreau sa stiu daca se mai fac carti de munca,pentru ca mi-au spus ca se vor schimba cu cele electronice si nu se mai elibereaza decat adeverinte.Este adevarat?Multumesc anticipat

Tipizate de carnete de munca nu se mai gasesc de mult, insa de la 01.01.2011 a fost abrogat Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca. In acest sens, la incetarea activitatii salariatului i se va elibera , la cerere, o adeverinta de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca brg brg am primit cartea de munca acasa de la fostul angajator si vad ca perioada de preaviz nu i trecuta ,se poate? si ce trebuie sa fac acum cu aceasta carte? ... (vezi toată discuția)
Se mai elibereaza carte de munca sau nu? florinsadova florinsadova O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat? (vezi toată discuția)