avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cheltuieli de judecata solicitate prin intampinare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cheltuieli de judecata solicitate prin intampinare (plangere contraventionala)

Am facut plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emisa de Politia locala a unui oras care m-a amendat ,zic eu,pe nedrept pentru circulatia pe un sector de drum cu auto,fara a poseda autorizatie de intrare pe acel sector de drum care NU era semnalizat corespunzator.
Politai locala a facut intampinare printr-un reprezentant conventional Cabinet de avocatura,solicitand respingerea plangerii mele ca fiind neintemeiata.....dar SURPRIZA!!!!! SE SOLICITA SI CHELTUIELI DE JUDECATA IN val de 558 lei.
As vrea sa stiu daca este LEGAL asa ceva, ca la contestarea unui PV de contraventie,in final, daca nu mi se da dreptate mie...sa platesc si cheltuieli de judecata????????
Va rog lamuriti-ma !!!!!!

Multumesc
Da, este legal
Partea impotriva careia instanta de judecata pronunta hotarare,poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata dispuse de instanta la cererea partii adverse
Multumesc pt. raspuns!

Nu mi se pare normal ca o institutie a statului....adica politie locala ,pe langa faptul ca amendeaza,in caz ca castiga in instanta ,sa mai ceara si cheltuieli de judecata,eu avand legal dreptul sa contest un P.V de contraventie.
In baza carei legi poate cere o institutie a statului cu drept de a amenda,si cheltuieli de judecata,eu doar contestand o fapta presupusa de dansii??????
Partea care pierde procesul suporta cheltuielile de judecata , daca sunt cerute si dovedite, conform art . 274 din Codul de procedura civila.

Pot fi compensate , in caz ca actiunea este admisa in parte .
banuiesc ca politia trebuia sa vina cu un consilier juridic propriu , al institutiei, iar daca are bani de angajat avocat !... atunci solicitati diminuarea sumei onorariului avocatului, pe motiv ca .... e alegerea lor sa angajeze avocat (care costa). In timp ce consilierul juridic este chiar salariat al institutiei si e menit sa protejeze institutia.

(acelasi lucru si pentru societati comerciale - care au juris consulti angajati , si totusi angajeaza avocati - pt ca au ei bani...de dat pe avocat, optional..

daca e avocatul din oficiu .. desemnat pentru politiei :).... chiar nu stiu ce sa mai zic...
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Multumesc pt. raspuns!
Spuneti-mi va rog ce trebuie eu sa fac in situatia asta,trebuie sa angajez un avocat
pentru a ma apara,pt. ca eu nu am cunostinte juridice si pe data de 12 Mai sunt citat la tribunal pentru a aduce probe impotriva intampinarii Politiei locale?????
Pot cere in scris tribunalului o amanare pana gasesc un avocat sa ma reprezinte,si ce formalitati trebuie sa fac pentru asta?????

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Intampinare recurs doru6 doru6 Am castigat un proces in calitate de parat, iar acum reclamantul a facut recurs. Cand am primit citatia nu a fost trmisa si cererea de recurs prin care ... (vezi toată discuția)
Apel numai impotriva cheltuielilor de judecata ale primariei nbranza nbranza Buna, am pierdut procesul intentat Primariei datorita precedentelor cauze. A fost o singura infatisare iar fara a mi se aduce la cunostinta vreo suma, ... (vezi toată discuția)
La prima infatisare ,dupa ce am depus contestatia e obligatoriu sa fiu prezent? ionionel ionionel buna ziua intrebarea mea e daca dupa ce am depus contestatia pt. pv. contraventie auto,nu ma pot prezenta la prima infatisare ce terbuie sa fac? (vezi toată discuția)