avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit neplatit la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit neplatit la banca

buna ziua,
am o mare problema, am un credit bancar neplatit de 1 an, banca si-a recuperat banii de la o firma de asigurari iar firma la randul ei imi dau telefoane si imi spun ca ma dau in judecata pt a putea sa-si recupereze banii.
intrebarea este, daca ma dau in judecata ce patesc?precizez ca nu am proprietati pe numele meu dar in schimb am alocatia fetitei mele in fiecare luna in valoare de 2000.000 lei vechi
imi puteti da un raspuns va rog?
multumesc
E de preferat sa incercati sa va achitati debitele. cei de la firma de asigurari nu va vor da in judecata, vor investi doar contractul de credit ( care se poate executa fara proces, intrucat contractul bancar este titlu executor) sau sa vanda creanta la o firma de recuperari.
Daca acum cei de la asigurari va deranjeaza cu telefoanele, sa vedeti cum va fi cand veti avea de-a face cu o firma de recuperari...
Multumesc pentru raspuns, am aflat ca deja dosarul a ajuns la o firma de recuperari, ei ma pot da in judecata?, si daca da ce mi se poate intampla?
pana acum am vorbit cu ei dar mi-au cerut sa depun la banca o suma mare de bani pe care nu o pot plati intr-o luna, este vorba de 20.000.000 lei vechi si daca nu ii depun au zis ca ma da in judecata si imi pune sechestru pe bunuri si pe venituri.
Imi puteti spune pe ce bunuri ar putea pune sechestru? si pe ce venituri?
multumesc
Se poate pune sechestru pe imobile (case Terenuri ), ori pe bunuri mobile ( masini , Obiecte ).
In cazul in care inregistrati venituri din salarii , va poate retine o cota parte din acestea , pana la stingerea debitului.
deeautza a scris:

buna ziua,
am o mare problema, am un credit bancar neplatit de 1 an.
intrebarea este, daca ma dau in judecata ce patesc?

In afara de problema creditului, aveti una si mai mare, ... de constiinta. De ce trebuie sa ne intrebam ce patim daca tragem teapa, in loc sa ne straduim sa ne respectam obligatiile si astfel si pe noi insine?
Revenind la "problema" dvs. nu cred ca v-ar fi comod ca ani buni de-aici inainte sa aveti grija sa nu figurati pe nicaieri ca obtineti venituri sau ca detineti in proprietate imobile. Spun asta, pt. ca in final se va ajunge la executare silita. Aceasta procedura poate dura ani de zile, pt. ca executorul va avea grija sa faca, din cand in cand, cate un act intrerupator de prescriptie, in urma caruia va incepe sa curga cate un nou termen de 3 ani. Si tot asa ...
deeautza a scris:

Multumesc pentru raspuns, am aflat ca deja dosarul a ajuns la o firma de recuperari, ei ma pot da in judecata?, si daca da ce mi se poate intampla?
pana acum am vorbit cu ei dar mi-au cerut sa depun la banca o suma mare de bani pe care nu o pot plati intr-o luna, este vorba de 20.000.000 lei vechi si daca nu ii depun au zis ca ma da in judecata si imi pune sechestru pe bunuri si pe venituri.
Imi puteti spune pe ce bunuri ar putea pune sechestru? si pe ce venituri?
multumesc

Ar trebui sa ne spuneti mai intai dvs ce bunuri si ce venituri aveti si de abia dupa aceea va putem raspunde la intrebare.
Pensia de intretinere a minorului si alocatia nu va fi afectata deloc.Nu va apartine dvs , ci copilului.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unui credit fara garantii/ipoteca Larisa08 Larisa08 Buna seara, Parintii mei au solicitat un credit la inceputul anului 2010, de 10000 euro, negarantand cu nimic, intrucat salariul tatalui meu era foarte mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)