avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contractul de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contractul de mediere

Legea 192/2006 privind medierea ,in cuprinsul ei interzice desfasurarea procesului de mediere inaintea incheierii contractului de mediere,contract prin care se face dovada de catre justitiabil,la prezentarea instantei de judecata a acordului pozitiv,incheiet de catre parti la terminarea medierii,si prin care aceasta din urma da o hotarare de expedient pe acordul partilor,ca acestea au ajuns la un acord pozitiv/negativ,folosind procedura medierii..Considerati oportun ca la prezentarea unei tranzactii de catre parti ,instantei de judecata si prezentarea contractului de mediere?,S-ar evita astfel efectuarea de medieri de catre persoane neautorizate?
În cazul în care litigiul a fost dedus judecatii, solutionarea acestuia prin mediere, poate avea loc din initiativa partilor sau la recomandarea instantei, acceptata de parti La închiderea procedurii de mediere, mediatorul este obligat sa informeze instanta asupra rezultatului medierii. În situatia în care s-a ajuns la o întelegere, instanta la cererea partilor, poate pronunta o hotarâre, luând act de tranzactia partilor si va dispune la cererea partilor, restituirea taxei de timbru.
Intrucit legea nu instituie nici o obligatie de a prezenta contractul de mediere o asemenea cerinta nu poate fi impusa de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea de expedient Ramona24 Ramona24 Speta - in urma medierii avand ca obiect sistarea din indiviziune asupra unui imobil si teren partile ajung la un acord in sensul ca o parte renunta la ... (vezi toată discuția)
Cine depune acordul de mediere la instanta? Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Situatia de fapt este urmatoarea: s-a formulat cerere de divort prin acordul partilor, si intre timp, pana sa ajungem in fata instantei, s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)