avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen inregistrare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen inregistrare act aditional

Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de inregistrare a actului aditional la ITM, de la data semnarii?
Concret: actul a fost semnat in 01.05.2008, si are data de inregistrare la ITM 16.06.2008.
Este valid?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 3 Iulie 2008
Art. 8 din Legea nr.130/1999 prevede un termen de 20 de zile de înregistrare a contractelor individuale de muncă, mutatis mutandis si pentru actele aditionale la asemenea contracte se are in vedere un asemenea termen. Cu toate ca actul aditional in cauza a fost inregistrat dupa 45 de zile el nu este lovit de nulitate ci isi va produce efectele, nulitatea in dreptul muncii fiind remediabila.
Multumesc.
Cel mult societatea poate fi amendata de Inspectoratul Teritorial de Munca pentru depasirea termenului legal de inregistrare. Actul aditional este perfect valabil de la semnarea lui, chiar daca a fost inregistrat mai tarziu.
20 de zile pentru înregistrarea contractelor individuale de muncă Legea nr.130/1999
Nu va faceti griji ! Intarzierea depunerii actului aditional la ITM nu anuleaza efectele acestuia.

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca nicolaie.s nicolaie.s Daca angajatorul a modificat contractul de munca, iar pe acesta nu apare semnatura angajatului, este valabil contractul de munca modificat, sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)
Decizie concediu odihna Manin Manin Buna ziua daca conform CCM la nivel de unitate se acorda in functie de vechime mai multe zile de CO trebuie facuta decizie la data acordarii lor? (vezi toată discuția)
Act aditional. Vioreld Vioreld salutare. un act aditional la contract de muncase depune in termen de 5 zile de la perfectare la itm. deci, eu pot sa inchei un act cu data de 07.11.2008 ... (vezi toată discuția)