avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen inregistrare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen inregistrare act aditional

Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de inregistrare a actului aditional la ITM, de la data semnarii?
Concret: actul a fost semnat in 01.05.2008, si are data de inregistrare la ITM 16.06.2008.
Este valid?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 3 Iulie 2008
Exact asa scrie.Mai mult , cu aceeasi data i au mai facut un act aditional, cu marire de salar pe carte de munca, si scrie la fel: incheiat azi 01.05.08, inregistrat la sediul firmei cu nr. 37 , azi 01.05.08 si in acesta scrie ca este inregistrat la ITM sub nr...din data de 16.06.08
Eu din toate mesajele pe care le-am primit pe forum , am incercat sa gasesc calea cea mai buna de a pleca din aceasta firma! Fara sa fiu afectata in acte(carte de munca), pentru ca oricum sant convinsa ca salariuyl pe luna iunie nu-l mai vad! Dar asta e doar un alt detaliu!
Ma leg de acest act aditional, deoarece odata cu acest act s-a depus si fisa postului, si la ITM e capsata de acest act.
Chiar daca ei au trecut pe ea o data din februarie, ea a fost facuta acuma in iunie, si am fost cumva conditionata sa semnez: ceva de genul: ok, iti accept demisia, dar sa semnezi ultimele acte, pentru a fi ok in caz de control de la ITM"

Dupa care au inceput sa curga amenintarile...
Puteti sa le solicitati incetarea prin acordul partilor sau sa va dati demisia, daca doriti sa plecati din firma.

ITM-ul nu da numere de inregistrare la depunerea actelor aditionale, se pune parafa inspectorului si data prezentarii actului.
Pentru "elis":
Orice document duc la ITM este inregistrat in Registrul lor de corespondenta si i se da un numar de inregistrare.
E vorba de mun.Campina, jud.Prahova.
Dar asta poate are mai putina importanta. Ce am constatat eu e ca ITM-urile nu lucreaza unitar, fiecare judet sau localitate cu punct de lucru ITM are regulile lui.
Cunosc foarte bine activitatea multor ITM-uri din tara .. .la Campina este un punct de lucru al ITM Prahova ;)
De exemplu, la ITM Bucuresti nu se da numar de inregistrare pentru actele aditionale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca nicolaie.s nicolaie.s Daca angajatorul a modificat contractul de munca, iar pe acesta nu apare semnatura angajatului, este valabil contractul de munca modificat, sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)
Decizie concediu odihna Manin Manin Buna ziua daca conform CCM la nivel de unitate se acorda in functie de vechime mai multe zile de CO trebuie facuta decizie la data acordarii lor? (vezi toată discuția)
Act aditional. Vioreld Vioreld salutare. un act aditional la contract de muncase depune in termen de 5 zile de la perfectare la itm. deci, eu pot sa inchei un act cu data de 07.11.2008 ... (vezi toată discuția)