avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen inregistrare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen inregistrare act aditional

Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de inregistrare a actului aditional la ITM, de la data semnarii?
Concret: actul a fost semnat in 01.05.2008, si are data de inregistrare la ITM 16.06.2008.
Este valid?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 3 Iulie 2008
Un act aditional reprezinta o modificare a CIM nu un CIM ca atare, deci se inregistreaza in termen de 5 zile de la data incheierii.
extras din Legea nr. 130/ 1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca:
"...................
Art. 2. - (1) Carnetele de muncã ale salariatilor încadrati la angajatorii prevãzuti la art. 1 se pãstreazã si se completeazã de cãtre inspectoratele teritoriale de muncã în a cãror razã teritorialã îsi are sediul angajatorul.
(2) Angajatorii sunt obligati sã depunã la inspectoratele teritoriale de muncã la care se pãstreazã si se completeazã carnetele de muncã ale salariatilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea si încetarea contractelor individuale de muncã, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;
................"
Multumesc pentru raspuns. Am inteles care e termenul-adica 5 zile, dar faptul ca l-a inregistrat dupa 45 zile, se pare ca nu este motiv sa fie declarat nul!
Pe mine sincer nu ma intereseaza daca angajatorul meu ia amenda pe tema asta.
Dar la acest act, a atasat o fisa a postului, cu data de semnare 07.02.2008.
Adica fisa postului este din februarie, si a fost depusa in iunie alaturi de acest act aditional semnat in 1.05.08.
Si toate s-au intamplat dupa ce l-am anuntat ca vreau sa plec din firma.

Acum poate sa ma sanctioneze disciplinar pentru nerespectarea atributiilor din fisa postului? Nu a existat regulament intern, sau alte instructiuni de lucru. Sunt atributii pe care teoretic trebuie sa le faca o echipa inreaga de oameni , nu un singur om.
Chiar daca actele sunt depuse la ITM cu intarziere, ele isi produc efectele intre parti de la data semnarii sau a celei stipulate in actele respective.
Cine v-a spus ca nu ati respectat atributiile din fisa postului?
Daca s-a suparat ca vreti sa plecati din firma inseamna ca sunteti un om capabil si firma are nevoie de dvs., deci puteti sa "plusati" ceva (salariul mai mare, tichete de masa etc.). :P
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
problema e ca nu vreau sa mai raman in aceasta firma!
E vorba de calitatea de "om" a angajatorului! Poate sa-mi dubleze salariul ca nu sunt dispusa sa mai lucrez pentru el.
In urma discutiilor repetate de pe forum, imi dau seama ca singurul lucru cu care ma mai poate santaja este cu desfacerea CIm pe motiv de abatere disciplinara- asta in situatia in care are dreptul sa faca acest lucru, avand in vedere ca am semnat doar fisa postului..fara nici un alt regulament.

In momentul in care am semnat fisa, discutiile erau ca voi avrea o echipa cu care sa lucrez...Am ajuns dupa 5 luni tot singura, si din aceatsa cauza, rapoartele de lucru care sunt mentionate acolo, nu le-am facut niciodata.
Dar nici nu mi le-a solicitat niciodata.
Nici nu a controlat niciodata ceea ce fac...si nu l-a interesat nimic!

Dar nu as vrea sa am aceasta pata neagra pe catrea de munca , din cauza acestui angajator.
Daca eu sunt obligata sa respect ceea ce este scris in fisa postului, este si el obligat la randul lui sa respecte indatoririle sale mentionate in fisa postului? ( ma refer la echipamentul de munca)?


Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca nicolaie.s nicolaie.s Daca angajatorul a modificat contractul de munca, iar pe acesta nu apare semnatura angajatului, este valabil contractul de munca modificat, sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)
Decizie concediu odihna Manin Manin Buna ziua daca conform CCM la nivel de unitate se acorda in functie de vechime mai multe zile de CO trebuie facuta decizie la data acordarii lor? (vezi toată discuția)
Act aditional. Vioreld Vioreld salutare. un act aditional la contract de muncase depune in termen de 5 zile de la perfectare la itm. deci, eu pot sa inchei un act cu data de 07.11.2008 ... (vezi toată discuția)