avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat intre soti, pentu loc parcare ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat intre soti, pentu loc parcare ???

Buna ziua,

Am intalnit urmatoarea problema:
astazi m-am dus la Serviciul parcari sector 4, pentru a innoi contractul de parcare auto. Printre alte cerinte a fost si contract de comodat autentitificat de notar sau avocat intre soti, pentru faptul ca locul de parcare este pe numele sotului, iar masina proprierate personala pe numele sotiei.

Exista o baza legala pentru care un contract de comodat ]intre soti, sa fie autentificat de notar sau avocat [/u

multumesc
Cel mai recent răspuns: ionuca , utilizator 12:53, 11 Mai 2011
Nu aveti aceeasi adresa pe buletin?
In primul rand, intre soti exista prezumtia legala de mandat tacit reciproc, asa ca nu e nevoie de vreun contract. Apoi, chiar daca e pe numele unui sot, un bun poate fi foarte bine comun.

Nu, nu exista baza legala pentru cerinta executarii unui contract de comodat autentic sau atestat. Contractele se incheie fara formalitati daca legea nu prevede expres altfel.
Daca masina este cumparata in timpul casatoriei, atunci este bun comun si prin urmare nu trebuia sa vi se ceara un astfel de contract.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
actb, utilizator
locuim la aceeasi adresa.

Tocmai de asta, va intreb, pt ca m-a bagat in ceata cu regula asta.
de la ghiseu mi-a spus ca daca nu aduc contract comodat autentificat, nu imi iau celelalte documente in calcul.
Trimiteti-o atunci pe sotie sa rezolve problema ca sa nu mai dati bani pe acte, insa intrebati mai intai daca vine doamna, se rezolva asa?

Alte discuții în legătură

Inlocuire masina in locul de parcare alex61 alex61 Buna ziua, Detin loc de parcare,dar masina este demontata intr-un garaj,pentru reparatie capitala. Nu am putut face ITP si Asigurare la ea,dar trebuie ... (vezi toată discuția)
Comodat intre soti pentru loc parcare Neagu12 Neagu12 Imi spuneti si mie care este cadrul legal prin care se cere, intre soti, contract de comodat pentru parcare? La aceeasi adresa este si masina(adresa talon) si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa transcriu masina fiicei mele pe numele ... Sia56 Sia56 Buna ziua! As dori sa transcriu masina fiicei mele pe numele meu fara prezenta ei. Masina mi-a dat-o mie, dar fara acte de vanzare sau donatie cand si-a ... (vezi toată discuția)