avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina vanduta fara inscris
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina vanduta fara inscris

Buna ziua, va cer o parere in legatura cu urmatoarea problema. Cu ceva timp in urma am vandut un autoturism unei persoane cunoscute. Am primit avans 500 euro urmand ca in termen de 2 saptamani sa mai primesc inca 1000 euro. Dupa circa 2 luni a venit cu masina si a zis ca nu mai are posibilitatea sa-mi mai dea suma de 1000 euro, cerandu-mi cei 500 euro. Precizez ca intelegerea a fost verbala, el a folosit masina 2 luni si mi-a adus-o cu probleme tehnice pe care le-am remediat ulterior cu 200 euro. El insista sa-i dau cei 500 euro iar eu i-am spus ca acel avans nu i-l mai pot da deoarece a folosit masina timp de 2 luni. Ce solutii ar fi pentru problema mea, deoarece ma ameninta ca ma da in judecata. Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 17:06, 4 Mai 2011
Persoana respectiva detine vreo proba ca v-a dat banii? Datoriile peste 250 lei trebuie probate numai cu inscrisuri. Nu exista inscris, nu exista creanta. Va poate da in judecata dar actiunea ii va fi respinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata art 1073-1090 c. civ danny76 danny76 Buna ziua, va roga mult sa ma ajutati intr-o problema. In anul 2010 am vandut o masina second hand unui consatean pentru suma de 1500 euro. Ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Autenticitate in tribunal a chitantei de mana kalli kalli La inceputul lunii aprilie 2008 am luat avans 5000 euro pt vanzare apartament intocmind o chitanta de mana semnata de mama, eu, cumparator si un martor, nu ... (vezi toată discuția)
DivorÞ - partajul creditelor bancare dinamovid dinamovid Bună ziua, poate cineva să-mi dea o idee succintă despre modul cum poate statua instanţa cu privire la creditele bancare ale soţilor în cazul ... (vezi toată discuția)