elga50 a scris:
Desi imi este greu sa va inteleg, (cum de ati ajuns la o asemenea suma restanta?), totusi mi se pare ca penalitatile sunt cam mari. Cred ca ar fi corect sa vi se arate cum, de-a lungul timpului ati ajuns la o asemenea suma (implicit la atatea penalizari). Am doua sfaturi pentru Dv.: 1) sa incercati sa platiti chiar mai mult decat in grafic, 2).sa asteptati sa fiti actionat(a) in judecata si acolo s-ar putea (....sau NU) sa fiti scutit(a) de toata suma penalizarilor sau partial. Nu v-as sfatui totusi pentru a 2-a varianta, va trebuie nervi.
Simplu, chiriasi fara contract pe luni de iarna care nu au achitat nimic timp de 6 luni si nici o citire a apomentrelor facuta.Asa la intoarcerea mea in tara a rezultat o datorie de 6,5 mil inca din anul 2003, o datira cu care nu am mai reusit sa tin pasul nici cu suventii la caldura si nici ducand citirea si platind sporadic.Stiu ca am partea mea de vina dar ma invart in un cerc vicios di ncare nu mai vad iesirea.
Oricare ar fi motivul mortul de la groapa nu se mai intoarce si suntem la finele anului 2010 deci au trecut 2 ani de la angajamentul de plata facut de mine si in continuare sunt restantier cat din vina mea cat din imposibilitatea ,neputinta de a tine pasul cu aceasta datorie si a deteriorarii relatiilor mele cu persoanele de la asociatia de locatari.
In ultimul an am incercat sa evit cat de cat contactul direct/conflictul cu asociatia achitand o data la 3-4 luni o suma mai mare 1500-2000, fiind asfel scutit de fetele acre si deloc intelegatoare cand aduc in discutie imposibilitatea de stingere a datoriilor atat timp cat se defalcheaza banii multi/putini atat timp cat
penalizarile tot cresc. Dupa logica mea singura posibiliate este a se achita factura curenta lunara si suma de baza ce genereaza in contiruare acele penalizari fara a se mai incasa penalizari din banii si asa putini.
La ora actuala situatia e cam asa:
Suma totala=7759 ,
suma restanta +factura curenta=1800,
penalizari=5959(ramasi in asociatie),
la care se mai adauga 1200 transferati la CETin urma semnarii contractelor individuale cu CET .Acesti 1200 reprezinta penalitati catre CET doar pe ultimii doi ani ,restul de ani pana in la anul 2008 fiind pastrati in datoria catre asociatie.
Cu alte cuvinte bat pasul pe loc, avand de plata in continuare aceeasi suma ca si acum 3 ani .
Stau si ma intreb acum dece numai penalitatile pe 2 ani au fost transferati catre CET si cel mai important dat fiind ca sunt singur,neinsurat si mai nou fara servici cum ma sfatuiti sa procedez pe termen lung pt a rezolva acesta problema?
Multumesc anticipat pt orice parere sau sfat binevoitor care m-ar face sa inteleg mai bine situatia spre a o rezolva.