Buna ziua. am o problema daca sa poate sa ma indrumati ce pot sa fac: am fost retinuta 22 de zile cu un mandat prescris de 2 ani. in directia cercetari penale bucuresti si am fost pusa in libertate de instanta la primul termen in care procurorul de instanta a cerut eliberarea imediata. Acum as vrea sa deschid proces pentru despagubiri morale.
Mandatul de arestarte era valabil pe o perioada de 30 de zile, iar in cazul in care procurorul nu a cerut instantei prelungirea lui, intr-adevar, era expirat.
Cererea pentru repararea pagubei o adresati tribunalului in circumscritia caruia domiciliati, in termen de 18 luni de la data emiterii ordonantei procurorului sau a hotararii instantei de punerea a dvs. in liberate, contra statului , care va fi citat prin intermediul Ministerului Finantelor publice. Actiunea este scutita de taxa de timbru .
Acel dosar penal in care ati fost retinuta , are o finalitate ?
Cand s-a pronuntat , eventual , hotararea judecatoreasca definitiva in acesta si ce a prevazut acesta vis s vis de dvs. ?
Hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila. Sa constatat prescrierea faptei iar procurorul de caz a solicitat punerea imediata in libertate. (fapta era prescrisa de 2 ani)