buna yiua. am si eu o intrebare va rog! pot actiona in instanta unitatea la care lucrez pentru a mi plati orele suplimentare efectuate timp de vreo 2 ani_ de cand s a dat legea ca nu se mai platesc angajatorul ne a bagat ore suplimentare in grafic fara acordul scris al nostru si fara a se da macar timp liber. regulamentul intern abia anul acesta a fost afisat si am observat ca la munca suplimentara unitatea trebuie sa ceara acordul scris angajatului pentru efectuarea orelor suplimentare. si inca ceva la plata orelor duble ne lipsesc fiecarui angajat cate 4 , 5 , 6 , lei in fiecare luna. cand am intrebat de ce mi s a spus ca asa este softul insa pe an se strang in jur de 1 suta de milioane de la toti angajatii oare banii acestia nu sunt observati in plus_...... multumesc
Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.