avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - am sanse sa castig plangerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - am sanse sa castig plangerea contraventionala?

Buna ziua,

In data de 03.05.2011 am avut un accident cu un individ din Bucuresti,pe raza Jud.Ilfov mai exact in zona Dragonul Rosu , iar in urma accidentului am fost declarat vinovat de politistii din Dobroiesti, pe motivul ca nu m-am asigurat la schimbarea directie de mers,desi eu consider ca sunt nevinovat

Accidentul s-a produs astfel:

Eu circulam dinspre Dragonul Rosu spre Fundeni pe str.Drumul Garii(sau str.Victoriei) strada cu prioritate, cand am vrut sa virez la stanga pe o alta strada str.Campului(strada fara prioritate pe acea strada existand un stop la iesirea spre drumul garii,procedand regulamentar semnalizand din timp si circuland cu o viteza de circa 20 km/h, un individ care se afla in spatele meu pe directia mea de mers s-a bagat in depasire si a intrat direct in mine pe partea stanga a masinii mele exact in intersectie.
Intre mine si acest individ se mai afla o masina care nu a fost implicata in accident.

problema este urmatoarea: politisti au spus ca in acel loc unde s-a produs accidentul nu este o intersectie ci mai dgraba un drum laturalnic, iar acest individ care a depasit a procedat regulamentar.

Intersectia este in forma de T.

Eu am avariata masina destul de grav si ma costa destul de mult reparatia.

Vreau sa stiu daca fac contestatie am sanse sa ies nevinovat din situatia data?
Pe procesul verbal am mentionat ca nu sunt de acord cu cele constatate.

am atasat un link cu o schita a accidentului

www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Gheorghe Daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:23, 5 Mai 2011
Din pacate nu va pot da un sfat deoarece schita accidentului nu a iesit, apare eroare si deci incercati sa o mai trimiteti o data. Oricum se pare ca totusi politistii au avut dreptate dar contestatie puteti face. Va trebuie un avocat bun care sa va reprezinte interesele si sa solicite o expertiza speciala privind modul cum s-a produs evenimentul
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Luati legatura cu un expert judiciar auto si in functie de parerea acestuia depuneti plangerea contraventionala. Efectuati o expertiza extrajudiciara bine argumentata pe care o depuneti la primul termen. Dupa parerea mea aveti sanse mari de castig.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
am refacut link-ul,sper sa va mearga acum

www.avocatnet.ro/content/con...
:sorry:NU MERGE !!!!!!!!!:">
poftica a scris:

:sorry:NU MERGE !!!!!!!!!:">


apasati fullscreen si o sa se vada,sau apasati pe fisierul in sine si se poate descarca

Alte discuții în legătură

Contestare amenda auto zavastin zavastin Buna ziua, Am fost amendat de Politie pentru ca mi-am pastrat banda! Intr-o intersectie eram incadrat pentru a face stanga (de pe banda de stanga), iar ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - culpa, reparatia masinii pe rca victor2302 victor2302 buna ziua, Acum cateva zile am facut un accident rutier. Ma aflam intr-o intersectie semaforizata, doar cu semafoare de inainte si a trebuit sa fac ... (vezi toată discuția)
Consider abuz decizia ag. de politie....... milanezzzul milanezzzul ........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care ... (vezi toată discuția)