avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inteprindere individuala neplatitoare de tva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inteprindere individuala neplatitoare de tva

urmeaza sa-mi deschid o pensiune turistica, si am ales ii, neplatitor de tva.dupa ce o utilez cu cele necesare si iau totul pe firma, eu imi pot recupere tva?daca cumpar o masina pe firma imi pot recupera tva? care sunt dezavantajele si avantajele firmei neplatitoare de tva?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:25, 5 Mai 2011
deveniţi plătitor de TVA în momentul în care depăşiţi cifra de afacere de 35.000 EURO. Dacă utilaţi pensiunea cu cele necesare şi vă luaţi şi maşină dacă nu sunteţi plătitor de TVA nu puteţi recupera TVA -ul aferent facturilor de achiziţie. Dacă vă declaraţi din oficiu plătitor de TVA atunci pentru marfa cumpărată deduceţi TVA - ul aferent iar pentru prestările de servicii colectaţi TVA. Când TVa - ul aferent prestărilor de servicii efectuate de firma dvs. este mai mare decât TVA - ul aderent cumpărărilor va ieşi TVA de plată iar în situaţia inversă TVA de rambursat de la stat.Cererea de rambursare se depune când depăşiţi pragul de 5000 RON.2
faceti demersuri, deveniti platitor de TVA si atunci puteti recupera TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva sau neplatitor petrea loredana petrea loredana La infiintare unei firme in prelucrarea lemnului, cum e mai bine platitoare de tva sau neplatitoare? (vezi toată discuția)
Srl asociat unic iopo iopo Buna seara, am in plan infiintarea unui srl cu asociat unic caen 6203. Voi inchiria servere web din America, UK si Romania, si le voi revinde sub pachete de ... (vezi toată discuția)
Platitor tva avantaje vs dezavantaje layzee_7 layzee_7 Va salut! Intentionez sa deschid o mica afacere(vanzare cu amanuntul) inca nu m-am decis daca SRL, II , IF sau PFA si nu stiu cum e mai avantajos, sa ... (vezi toată discuția)