urmeaza sa-mi deschid o pensiune turistica, si am ales ii, neplatitor de tva.dupa ce o utilez cu cele necesare si iau totul pe firma, eu imi pot recupere tva?daca cumpar o masina pe firma imi pot recupera tva? care sunt dezavantajele si avantajele firmei neplatitoare de tva?va multumesc
deveniţi plătitor de TVA în momentul în care depăşiţi cifra de afacere de 35.000 EURO. Dacă utilaţi pensiunea cu cele necesare şi vă luaţi şi maşină dacă nu sunteţi plătitor de TVA nu puteţi recupera TVA -ul aferent facturilor de achiziţie. Dacă vă declaraţi din oficiu plătitor de TVA atunci pentru marfa cumpărată deduceţi TVA - ul aferent iar pentru prestările de servicii colectaţi TVA. Când TVa - ul aferent prestărilor de servicii efectuate de firma dvs. este mai mare decât TVA - ul aderent cumpărărilor va ieşi TVA de plată iar în situaţia inversă TVA de rambursat de la stat.Cererea de rambursare se depune când depăşiţi pragul de 5000 RON.2
Srl asociat unic
iopo
Buna seara, am in plan infiintarea unui srl cu asociat unic caen 6203. Voi inchiria servere web din America, UK si Romania, si le voi revinde sub pachete de ... (vezi toată discuția)