avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Srl Asociat unic
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Srl Asociat unic

Buna seara, am in plan infiintarea unui srl cu asociat unic caen 6203. Voi inchiria servere web din America, UK si Romania, si le voi revinde sub pachete de hosting pentru clienti din Romania si de pe intreg globul.

Cine va trebuii sa imi plateasca TVA-ul cand cumpara de pe siteul meu? doar clientii din Romania si Uniunea Europeana?

TVA-ul pentru furnizori din cate stiu il voi platii doar la noi si pentru UK(Anglia)?Corect? Pt America din cate stiu nu voi plati VAT.

Veniturile totale le estimez undeva la 15000 de euro anual maxim (cel mai bun scenariu), ar trebuii sa merg pe neplatitor de tva? este un dezavantaj pt mine ca nu pot deduce tva-ul/VAT-ul platit catre furnizori? dezavantaj pt firmele care vror sa cumpere de la mine pt ca nu isi pot deduce tva-ul sau exista o modalitate?

Poate functiona legal un srl cu asociat unic fara angajati si fara administrator? Asociatul, eu, pot fi si administrator in cadrul propriului srl dar fara contract de munca?

Pentru serviciile de contabilitate pot apela la un contabil fara sa il angajez - prin contract de prestari servicii? Sau sunt obligat sa am si un contabil angajat?

Ce impozituri si taxe trebuie sa plateasca un SRL cu asociat unic? TVA si impozitul pe profit de 16%?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:42, 9 Ianuarie 2013
1.Cifra pentru a deveni platitor de TVA este 225000 RON. Parerea mea este sa ramaneti neplatitor. Daca sunteti platitor de TVA colectati si deduceti TVA numai pentru Romania pentru ca in UE utilizati taxare inversa. Cumparati cu TVA nu-i problema, el intra pe cheltuieli!
De clienti ce sa zic, daca oferiti servicii de calitate si competitive nu-i intereseaza problema asta.
2.Da puteti functiona ca asociat unic si administrator si fara contract de munca.
3.Contract de prestari servicii sau contract cu o firma de conta.
4.16% la diferenta intre venituri si cheltuieli aferente activitatii. TVA-ul numai daca sunteti platitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa vama webserver usa anonim anonim Salut, am un server VPS in america luat pe firma mea[cea mai falimentara firma existenta] pe care tin niste siteuri ale unor clienti. Am platit cu un credit ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate dealer auto gam3tim3 gam3tim3 Buna , intentionez sa deschid un SRL pe cod Caen 4511 (Comert cu autovehicule second hand) , dar nu voi desfasura activitatea la sediu social . Asadar , am ... (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)