Salut,
am un server VPS in america luat pe firma mea[cea mai falimentara firma existenta] pe care tin niste siteuri ale unor clienti. Am platit cu un credit card.
Totul bine si frumos pana cand am ajuns la contabilul meu care mi-a zis ca trebuie sa platesc urmatoarele:
- TVA in vama [firma mea e microintreprindere neplatitoare de TVA]
- taxa de vama caci serviciul de hosting se considera un import.
Insa contabilul meu stie pana aici, adica si-a dat cu parerea, mai multe nu stie
Stie cineva care sunt taxele ce trebuie platite si unde?
Adica, sa inteleg mai bine... Contabilul dvs. spune ca pentru un server, cum o fi el, dedicat, colocat, AFLAT IN AMERICA, pe care sunt gazduite niste siteuri romanesti, trebuie sa platiti TVA si Taxa vamala?
Taxele vamele nu trebuie platite, cu siguranta. In privinta TVA-ului, activitatea dvs. este supusa TVA-ului, dat fiind ca este un import. De regula insa, o firma platitoare de TVA poate plati tva-ul pentru serviciu si o sa si-l deduca apoi, de la statul roman. In cazul dvs. insa, ca neplatitor, nu stiu care este procedura, si in ce fel va puteti reupera banii dati. O solutie ar fi declararea ca platitor de TVA a firmei.
Transport in afara ue
fifi58
firma din RO platitor de tva cumpara marfa din UE de la o firma platitor de tva in tara sa si vinde marfa in afara UE la o firma neplatitor de tva . Marfa se ... (vezi toată discuția)