avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa vama webserver USA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa vama webserver USA

Salut,
am un server VPS in america luat pe firma mea[cea mai falimentara firma existenta] pe care tin niste siteuri ale unor clienti. Am platit cu un credit card.
Totul bine si frumos pana cand am ajuns la contabilul meu care mi-a zis ca trebuie sa platesc urmatoarele:
- TVA in vama [firma mea e microintreprindere neplatitoare de TVA]
- taxa de vama caci serviciul de hosting se considera un import.
Insa contabilul meu stie pana aici, adica si-a dat cu parerea, mai multe nu stie
Stie cineva care sunt taxele ce trebuie platite si unde?

Dar chiar trebuie platite?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 00:00, 14 Septembrie 2004

Adica, sa inteleg mai bine... Contabilul dvs. spune ca pentru un server, cum o fi el, dedicat, colocat, AFLAT IN AMERICA, pe care sunt gazduite niste siteuri romanesti, trebuie sa platiti TVA si Taxa vamala?

Taxele vamele nu trebuie platite, cu siguranta. In privinta TVA-ului, activitatea dvs. este supusa TVA-ului, dat fiind ca este un import. De regula insa, o firma platitoare de TVA poate plati tva-ul pentru serviciu si o sa si-l deduca apoi, de la statul roman. In cazul dvs. insa, ca neplatitor, nu stiu care este procedura, si in ce fel va puteti reupera banii dati. O solutie ar fi declararea ca platitor de TVA a firmei.

Oricum, multa bafta.[addsig]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt i.i. neplatitoare de tva, trebuie sa platesc tva la importul de de produse din sua? Brigid Brigid Daca am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA a carei activitate consta in importul de produse naturiste si cosmetice bio din SUA si comercializarea ... (vezi toată discuția)
Transport in afara ue fifi58 fifi58 firma din RO platitor de tva cumpara marfa din UE de la o firma platitor de tva in tara sa si vinde marfa in afara UE la o firma neplatitor de tva . Marfa se ... (vezi toată discuția)
Am o firma neplatitoare de tva, dar la importuri din china platesc tva la vama Tipplermadalin Tipplermadalin Am o microintreprindere neplatitoare de TVA, am comandat ceva din China,iar la vama ma pus sa achit TVA + alte taxe vamale. Este normal sa platesc acest TVA ... (vezi toată discuția)