avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am o firma neplatitoare de TVA, dar la importuri din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am o firma neplatitoare de TVA, dar la importuri din China platesc TVA la vama

Am o microintreprindere neplatitoare de TVA, am comandat ceva din China,iar la vama ma pus sa achit TVA + alte taxe vamale.
Este normal sa platesc acest TVA chiar daca eu sunt neplatitor de TVA?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:16, 22 Decembrie 2009
Da, este "normal" dpdv legal. Dvs. aveti obligatia de a-l plati, dar n-aveti dreptul de a-l deduce. In contabilitate veti mari valoarea de intrare a bunurilor cu valoarea TVA achitata in vama.
Va recomand sa optati pentru "platitor de TVA", declaratie 010 - schimbare vector fiscal.

Succes!
Da, se plateste TVA in vama. La cumparare toata lumea plateste TVA insa nu toti o pot deduce, cum bine a spus @fplopeanu.
cu scuzele de rigoare, nu ma pot abtine de la urmatoarea remarca : corect ar fi sa se modifice termenul din "neplatitor de tva" in "nededucator de tva " :)
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
Magda Staicu a scris:

cu scuzele de rigoare, nu ma pot abtine de la urmatoarea remarca : corect ar fi sa se modifice termenul din "neplatitor de tva" in "nededucator de tva " :)

Deschideti un topic separat in acest sens. TVA-ul a fost (ma rog, este si va fi) un impozit provocator; din toate punctele de vedere si, tocmai de aceea, e bine sa le luam pe rand. (Provocarile, bineinteles.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retranzitare colet ?! street2maxx street2maxx Buna ziua ! Am un colet din china cu 4 produse care trebuie sa soseasca in Ro. Am primit mail de la firma care se ocupa cu transportul acestuia ... (vezi toată discuția)
Retinere colet in vama... este posibil? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)