avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca

Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca. Rog domn sau doamna avocat sa ne spuna daca este posibil pe cale judecatoreasca acest lucru si eventual ce acte trebuie sa avem. Va multumesc anticipat. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune fara mediator.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
craciun jean, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:20, 5 Mai 2011
ati dezbatut succesiunea dupa tata si ati ajuns la impartirea mostenirii ?
nu va intelegeti, sau de ce mergeti in instanta?
Puteti rezolva aceasta situatie prin introducerea unei actiuni avand ca obiect partajjudiciar/iesire din indiviziune.
In instanta costurile sunt destul de mari, intrucat trebuie sa achitati taxa judiciara de timbru in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile si, in cazul in care este necesara efectuarea unei expertize, onorariul expertului, la care se adauga onorariul avocatului, in cazul in care angajati un avocat.
Ca acte, aveti nevoie de certificatul de deces al tatului, actele de stare civila ale mostenitorilor, actele de proprietate ale bunurilor care formeaza masa partajabila.
va recomand sa faceti partajul judiciar prin notar daca v-ati inteles asupra modului de impartire al bunurilor. dureaza mult mai putin decat in instanta si costurile sunt relativ similare.
Asa este, athe, timpul poate costa mai mult decat costurile efective si bataia de cap care este , prin judecata.In caz de intelegere, se face partaj voluntar, la notariat -este incomparabil mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dumitruv dumitruv soacra mea a decedat in iulie2010.avea 2 fii,unul decedat la randul sdau cu 2 baieti si unul in viata. stiu ca ca nepotii soacrei au dreptul la succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)